RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Розслідування справи Князєва: у САП спалахнув скандал

У САП скоротили посаду начальника першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва САП у суді Олександра Омельченка, який займався справою екс-голови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого було затримано за підозрою у корупції.

Про це він повідомив у коментарі Укрінформу.

Читайте також: Справа Князєва: в розслідуванні випливли нові важливі факти

"Про те, що я уже не працюю у САП, я дізнався 3 липня, коли вийшов на роботу. Перед цим, 30 червня, я був у відпустці один день. Мене ознайомили з наказом про те, що посаду начальника першого відділу скорочено і у той же час утворено нову посаду – начальника першого відділу – заступника начальника управління підтримання публічного обвинувачення та представництва в суді САП, хоча така посада законом не передбачена", – сказав він.

Омельченко пов’язує своє звільнення з конфліктом з очільником САП Олександром Клименком "з приводу певних розбіжностей у розумінні проведення процесуальної дії у справі Князєва".

"До цього будь-яких нарікань і претензій до моєї роботи не було. Підстав для скорочення посади також не було, оскільки у нас 11 прокурорів мобілізовані, і відчувається брак кадрів", – зазначив він.

Омельченко вважає, що у САП відбулося не скорочення, а позбавлення його посади.

У зв’язку з цим Омельченко звернувся до Ради прокурорів із повідомленням про загрозу незалежності прокурора.

На запитання, хто наразі проводить процесуальне керівництво у справі Князєва, він сказав, що група прокурорів, які разом з ним працювали над цим провадженням.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що колишньому голові Верховного суду Всеволоду Князєву зменшили розмір застави на 32 мільйони гривень.

Вас також може зацікавити:

Агентом НАБУ була дівчина "модельної зовнішності": стало відомо, хто "спалив" Князєва

Працювала схема "хабар - потрібне рішення": у САП підтвердили затримання голови Верховного Суду

Судді Верховного Суду ухвалили рішення про затриманого на хабарі голову суду: що відомо