Шкарлупа яєць, за своєю природою, досить тендітна і не завжди після покупки на ринку або в магазині вдається донести їх додому цілими, одне, як мінімум, трісне і варити їх у цьому випадку незручно.
"Апостроф" пише, як легко зварити яйце з тріснутою "шкіркою", щоб вміст не втік у каструлю.
Читайте: Як швидко приготувати вечерю: три корисні поради
Зазвичай господині щедро солять воду, в якій збираються надати яйце термічній обробці, проте цей лайфхак не дає 100% гарантії, що продукт звариться правильно.
Щоб яйце з тріснутою шкаралупою зварилося без сюрпризів, потрібен харчовий пакет, який механічно не дасть вмісту витекти в каструлю, і міцно зафіксувати продукт у пакеті за допомогою вузла.
Курячі яйця краще викладати в холодну воду і не варто одразу робити великий вогонь - рідина повинна нагріватися поступово і при помірному кипінні продукт приготується за 10 хвилин.
Далі яйце потрібно опустити в ємність із холодною водою, щоб процес чищення шкаралупи протікав без особливих складнощів.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати найніжніший омлет.
- Вас може зацікавити:
Вийде оригінальна страва: ТОП-5 секретів приготування горохового супу
Хліб та цибуля не потрібні: які інгредієнти зроблять котлети ніжними та смачними
Як зробити смачну тушковану капусту: простий рецепт приготування