RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Частина військових отримала нові підстави для звільнення: що це означає і кого торкнеться

Військовослужбовці Збройних Сил України можуть звільнитися з військової служби у випадку самостійного виховання дитини до 18 років, а з п'ятниці, 21 липня, вступила в дію норма статті 26 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу", згідно із якою призовники та контрактники мають додаткову підставу для звільнення зі служби.

Про це інформує ресурс безоплатної правової допомоги.

Читайте також: Рада розширила перелік обставин для демобілізації військових та змінила закон про відпустки

Згідно із законодавством, військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період звільняються з військової служби або вони можуть розірвати контракт.

Причиною цього може стати, якщо їхні близькі родичі загинули або пропали безвісти під час оборони Донецької і Луганської областей або під час дії воєнного стану.

До родичів зараховуються чоловік, дружина, батько, мати, донька, син, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра.

Раніше ми розповідали, що військово-лікарська комісія може приймати рішення щодо непридатності військовослужбовця у випадку, якщо його травма чи результати оперативного втручання потребують часу для відновлення від 6 до 12 місяців.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

Скільки часу повинні давати пораненому бійцю на проходження ВЛК: пояснення юристів

З лікарняного ліжка – на фронт: чи можуть забрати на війну після операції

Які документи потрібні військовим для проходження ВЛК: повний перелік