RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Як звільнятимуть військових у запас після рішення комісії: коментар офіцера ЗСУ

Військово-лікарська комісія може приймати рішення щодо непридатності військовослужбовця у випадку, якщо його травма чи результати оперативного втручання потребують часу для відновлення від 6 до 12 місяців.

Про це в ефірі телемарафону розповіла офіцерка Збройних Сил України Оксана Горбач.

Читайте також: Зміна військовозобов’язаними місця проживання: які зараз діють правила і виключення

За її словами, ВЛК також може приймати рішення щодо тимчасової непридатності військовослужбовця.

"До цього часу військовослужбовець був зобов’язаний знаходитися в місці, яке було визначено командиром. Переважно це пункт постійної дислокації. І відповідно у пунктах постійної дислокації можуть бути ненаявні сервіси чи послуги, які необхідні військовослужбовцю, щоб повністю відновитися", - пояснила представниця Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗС України.

Завдяки прийнятому закону, військовослужбовець, який був визнаний непридатним, може бути звільнений в запас. І увесь цей час, тобто 6 або 12 місяців, він може отримувати вдома, а не пункті дислокації, послуги для відновлення здоров’я.

Через 6 або 12 місяців військовослужбовець повертається до військкомату і проходить переогляд комісії, яка приймає рішення щодо продовження або звільнення з військової служби, – пояснила Оксана Горбач, додавши, що якщо ВЛК приймає рішення звільнити військовослужбовця, його виключають з військового обліку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні обмежили право на відстрочку від мобілізації.

  • Вас також може зацікавити:

Деяким категоріям мобілізованих дозволять служити за місцем проживання: хто у переліку

Можуть мобілізувати військовозобов'язаних до 25 років і кого не призвуть: пояснення юриста

Мобілізація йде "за планом": боєць ЗСУ перерахував серйозні проблеми з новобранцями

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, за повісткою можливий заклик військовозобов'язаного людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.