RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Україні пройшли масові затримання в військкоматах: зловмисників брали "на гарячому", фото

Нацполіція затримала посадовців військкоматів у Волинській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях. За грошову винагороду вони допомагали чоловікам призовного віку уникнути призову або отримати відстрочку від нього.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Читайте також: Затримання колишнього одеського військкома: суд ухвалив рішення

Повідомляється, що суми неправомірної вигоди, які отримували фігуранти, коливалися від 9000 гривень до 1500 доларів США.

"На Волині заступник начальника одного із районних військкоматів вимагав у призовника 1000 доларів США. Оперативні співробітники УСР спільно зі слідчими та під процесуальним керівництвом Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону затримали фігуранта під час отримання частини коштів - 25 тис. грн", - розповідають у Нацполіції.

У Дніпропетровській області посадовець одного з районних військкоматів отримав 1000 доларів США та 12 тис. грн. за те, що пообіцяв "відтягнути час" призову на максимально можливий термін.

У Чернівецькій області військовослужбовці одного з обласних мобілізаційних відділень регулярно вимагали хабарі за підготовку фіктивних документів для військовозобовʼязаних про непридатність до військової служби.

Усім затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрані запобіжні заходи. Працівникові військкомату з Дніпропетровщини - тримання під вартою з правом внесення 215 тисяч гривень застави, з Волині - нічний домашній арешт, а буковинським фігурантам - тримання під вартою із правом внесення застави у понад 536 тис. грн кожному.

Раніше ми писали про те, що у Львові зникла партія гумдопомоги з аптечками для ЗСУ від американських волонтерів.

Вас також може зацікавити:

ДБР почало розслідувати зловживання у роботі ТЦК: перші результати

По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатись в разі порушень прав

Військкоми – на фронт: що стало останньою краплею для Зеленського