RU  UA

У окупантів у Криму істерика від нещодавньої "бавовни": військовий озвучив деталі

У російських окупантів назрівають великі проблеми на тимчасового окупованому півострові Крим після чергових вибухів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів колишній командир взводу батальйону “Айдар", громадський активіст, голова Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Читайте також: Свіжа "бавовна" на Кримському мосту: чого чекати далі

При цьому, за його словами у Криму завжди лишалася частина населення, яка сприймала себе жертвами окупації, українськими громадянами.

"І якщо вони не завжди можуть щось робити зі зброєю в руках, хоча час від часу роблять – наприклад, деякі моменти цієї бавовни не прилітало, в деяких випадках працювали диверсійні групи на місці. Але навіть коли вони цього не можуть, принаймні вони точно знають в деталях де що лежить, коли що завезли, і все, що знає місцевий опір, буквально в той же день знає Київ", - зауважує військовий.

Водночас у Криму взагалі немає маленьких польових складів. Всі - починаючи від дивізійного чи корпусного рівня і закінчуючи армійськими складами.

"Що це означає - це склад, з якого впродовж щонайменше місяця має забезпечуватися загальновійськова армія. І от до такого масштабу складів ми там наразі дісталися. Тобто кожна така бавовна – це дуже серйозний удар по матеріальному забезпеченню воюючого угрупування росіян на півдні України, бо їм все везуть малими порціями з великих складів в Криму. І ось до цього джерела ми дісталися. Я спеціально кажу "острів" Крим, бо з військової точки зору він є островом", - розповів він.

Якщо ЗСУ вийдуть на оперативний простір півдня Запорізької і Херсонської областей, скільки б окупанти не нагнали людей на сам цей "острів", тримати його практично нереально. І росіяни це усвідомлюють.

"Власне тому в них такі нерви й істерика. Їхній єдиний шанс надовго зберегти за собою Крим, це якщо вони зараз утримують фронт на Запоріжжі. Як тільки ми виходимо на Мелітополь і Скадовськ, - все, Крим прострілюється просто весь. Міст тоді ліквідується по-любому, і в такому разу без підвозу БК, без евакуації поранених і з дуже обмеженими запасами навіть продовольства і води, який би контингент там не зібрали, він не утримається", - повідомив Євген Дикий.

Нагадаємо, експерти попереджали, що вже найближчими тижнями в Криму стане набагато "спекотніше", ніж зараз.

  • Вас може зацікавити:

"Крим, ти спиш?" Що означає удар по Чонгарському мосту

Початок кінця: чим важливий удар по Чонгарському місту

У ЗСУ все, як на долоні: що означає для окупантів "бавовна" на Чонгарі