RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

"Ми не ваша власність": українців шокувала пропозиція не випускати чоловіків ще 3 роки після війни

В Україні пропонують заборонити чоловікам виїжджати з країни протягом трьох років після завершення війни.

Відповідну ініціативу висунув екснардеп, колишній радник голови МВС та виконавчий директор "Українського інституту майбутнього" Вадим Денисенко.

З його слів, кордон після завершення війни має бути "закритим" для чоловіків ще протягом трьох років.

Читайте також: Дружина напрокат: як чоловіки намагаються виїхати з України

Денисенко вважає, що посилення законодавства є необхідним, оскільки українська нація ризикує зникнути.

"Особливо хочу наголосити: чи мають бути законні способи виїзду (на лікування, у тому числі ПТСР, для військових, особливо тих, що пройшли бойові дії, повинні мати право на відпустку за кордоном, відрядження тощо)? Звичайно, так. І це має бути чітко прописано у законодавстві. Але одним махом відкрити кордони, як це було до 24.02.22 – це означає втратити плюс мільйон", - продовжив ексрадник глави МВС і додав, що в Україні зараз немає механізмів, які сприяли би поверненню громадян додому.

Користувачі гнівно відреагували на ініціативу Денисенка. Деякі коментатори запропонували спершу покращити умови життя в Україні, щоб громадяни мали стимул добровільно повертатися. Інші стверджують, що такі нововведення лише посилять корупцію серед прикордонників та правоохоронців, які продовжать випускати з країни "потрібних" чоловіків.

"Може краще професійну армію, щоб було престижно?", "А права людини?", "Краще б з міграційною службою розібралися", "Ми це заслужили", "Війну спочатку закінчити треба", "Найнеадекватніший пост, що прочитав за останній час", "Офіс простих рішень знову працює", - написали користувачі.

Варто зазначити, що під публікацією були й ті коментатори, які підтримали ініціативу Денисенка. Люди обурилися тим, що частина жінок захоче забрати своїх чоловіків до Європи після закінчення бойових дій, а в інших просто не буде коштів для існування.

Блогерка і журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва ініціативі Денисенка присвятила окремий пост і запропонувала владі спершу провести обіцяні реформи, на які чекають союзники. Окремо вона закликала правоохоронців вручити підозри народним депутатам та топпосадовцям, яких звинувачують у незаконному перетині кордону та навіть держзраді.

Як приклад вона навела Хорватію, з якої після війни виїхало чверть населення, проте це не завадило країні пройти шлях реформ і вступити до Євросоюзу з НАТО.

"Українці не вперше воюють, не вперше вигризають своє у болотяних пушкіністів. І саме можливість швидко відбудуватися та зробити щось своє дозволяла нашому народу вижити у будь-якій зарубі", - додала Данилюк-Ярмолаєва.

Фінансовий аналітик та блогер Сергій Фурса потролив Вадима Денисенка через таку пропозицію і припустив, що ексрадник голови МВС перегрівся на сонці у момент, коли у Києві фіксують аномальну спеку.

Раніше ми розповідали, що якісь документи потрібно подавати і що мати на кордоні при виїзді з України.

Вас може зацікавити:

Виїзд чоловіків з України: чи пропустять на кордоні знятих з військового обліку

Із перетином кордону є нюанси: чи не можуть випустити з України 17-річних хлопців

Виїзд чоловіків з України: які правила перетину кордону діють у липні