RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Місячний календар на серпень: що і коли робити в саду та на городі

Серпень – традиційна щедра пора збору урожаю і час, коли садівники і городники починають готуватися до майбутнього сезону.

"Апостроф" пропонує скоординувати плани роботи в саду і на городі з місячними ритмами, що допоможе отримати максимальну віддачу від докладених зусиль.

Читайте також: Що посадити на місці цибулі: цей овоч можна виростити вдруге за рік

У серпні вже зібрано чи не половину від тих овочів і фруктів, що вирощують українські господарі на своїх земельних ділянках, тож вже час потурбуватися про урожай наступного року. Також ще не пізно посіяти деякі овочі і прянощі, які встигнуть вирости до перших заморозків.

Тут в пригоді стане місячний календар, який дозволить зекономити час і не витратити марно гроші. За умови вологої погоди або щедрого поливу можна виростити ще один урожай ранньої редиски, томатів чи цибулі. Розсаду помідорів можна висадити у відкритий ґрунт або в теплички, щоб помідори не стали жертвами фітофтори, яка ще "лютує" у серпні.

Також у серпні можна висадити цибулю на перо - перший урожай вже зібрано, а зелень буде завжди доречної на вашому столі.

У серпні можна посіяти ріпу, редьку, дайкон, петрушку, зеленні культури: кріп, руколу, шпинат, ще встигнуть вирости ранні сорти капусти білокачанної, брюссельської та кольрабі, а також спаржева квасоля.

Сприятливі дні посадки на городі у серпні 2023

Несприятливі дні для робіт на городі у серпні 2023

Раніше ми розповідали, чому повільно червоніють помідори та як допомогти їм дозріти.

  • Вас може зацікавити:

Обов'язково треба підгодувати: що робити з малиною після збирання врожаю

Чим підгодувати огірки влітку, щоб збирати врожай до самих холодів

Як позбутися гіркоти огірків: перевірені народні методи