RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Секрети догляду за кімнатними рослинами: чим поливати, щоб не жовтіло листя

Пожовтіння листя є одним із найчастіших сигналів, що з кімнатною рослиною щось не так. Можливо, справа в неправильному поливі, недостатньому удобренні, протягу, нестачі сонячного світла або появі шкідників.

"Апостроф" розповідає, як усунути ці проблеми, щоб ваші квіти довго тішили вас.

Читайте також: Ростуть в садах і парках: які поширені квіти небезпечні для собак

Неправильний полив

Перед тим, як поливати рослину, необхідно перевірити вологість ґрунту. Верхній шар ґрунту підсихає набагато швидше, тому багато хто заливає свої рослини, не підозрюючи, що ґрунт і так досить зволожений. В результаті коріння може загнити. Якщо ж рослина пересушена, треба відразу налити в горщик склянку води та поливати ґрунт регулярно, перевіряючи вологість.

Зараження комахами

Також часта причина пожовклого листя у кімнатних рослин - мошка білокрилка та павутинний кліщ. Про зараження говорять дрібні дірочки або маленькі білі крапки на листі, а також тонка павутинка. Щоб їх позбутися потрібно добре промити листя теплою водою, можна з використанням господарського мила. Після цього необхідно провести обробку препаратом із групи акарицидів або інсектоакарицидів.

Нестача сонячного світла

Багато рослин не люблять тінь, тому нестача сонячного світла позначається жовтим листям. Перемістіть рослину до вікна в будинку або використовуйте штучне підсвічування

Протяг

Холод та протяги не виносять усі кімнатні рослини. Вашу квітку краще віднести якомога далі від відкритого вікна в місце, де не буде протягів та кондиціонера.

Нестача добрив

Якщо старе листя рослини жовтіє, а молоде, навпаки, яскраво-зеленого кольору, це говорить про дефіцит азоту. У цьому випадку достатньо підгодувати квітку азотним добривом, дотримуючись інструкції.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в експортованих в Україну з Польщі перуанських авокадо виявлено токсин кадмій.

Вас також може зацікавити:

6 простих способів врятувати кімнатні рослини, якими користуються досвідчені квітникарі

Топ-7 кімнатних рослин, з якими повітря в кімнаті стане значно чистішим

Створюють позитивну ауру: 10 кращих енергетичних магнітів серед кімнатних рослин