RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Проти керівництва ФДМУ порушено чергову кримінальну справу - офіційно

"Стосовно керівництва Фонду державного майна України розпочато розслідування", - про це йдеться у відповіді Національної поліції на запит, пишуть "Українські новини".

Наразі керівником ФДМ є Рустем Умеров, а його заступником – Олександр Федоришин.

У документі йдеться, що "Національною поліцією України, за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля проведена перевірка щодо незаконності звільнення незалежних членів наглядової ради ПАТ "Центренерго" та зареєстровано кримінальне провадження за фактом грубого порушення законодавства про працю".

"Здійснення досудового розслідування доручено слідчому відділу Печерського УП ГУП у м, Києві. Наразі проводяться слідчі дії щодо встановлення об'єктивних і достатніх обставин вчинення кримінального правопорушення посадовими особами ФДМ та притягнення винних осіб до відповідальності", - пишуть "Українські новини".

Йдеться "про порушення закону посадовими особами ФДМУ при звільненні незалежних членів Наглядової Ради "Центренерго" Валерія Безлепкіна та Валерія Щекатурова».

Очікується, що Рустем Умеров найближчим часом буде звільнений з посади голови ФДМ та ймовірно призначений на посаду міністра оборони України, таким чином, міністром оборони може стати людина, яка перебуває під слідством.

Раніше Господарський суд м. Києва фактично визнав незаконним рішення ФДМУ щодо звільнення членів Наглядової Ради.

Також СБУ зареєструвала кримінальну справу щодо посадових осіб "Центренерго" та Фонду держмайна за провал підготовки до осінньо-зимового сезону. Зокрема, члени Наглядової ради від ФДМУ Андрій Гота, Віктор Бусько та заступник голови ФДМУ Олександр Федоришин могли бути причетними до провалу підготовки до ОЗП.