RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Куди звертатися, якщо ТЦК перевищує повноваження: в ДБР озвучили відповідь

У Державному бюро розслідувань закликали українців не мовчати про порушення, з якими стикаються у військкоматах.

Про це заявила радниця з комунікації ДБР Тетяна Сап'ян.

Читайте також: По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатися у разі порушень прав

Вона зауважила, що повідомлення з прикріпленими доказами правопорушень суттєво пришвидшать розслідування. Тому важливе надання додаткової інформації про реальні факти.

Також у Бюро розслідувань зазначили, що громадяни можуть надсилати звернення, запити на публічну інформацію чи повідомляти про кримінальне правопорушення на сайті ДБР, заповнивши спеціальну форму.

"Щодо громадян, які знають, що в тому чи іншому ТЦК є порушення, я постійно наголошую, що є доступ до світової павутини. Відкрийте сайт ДБР, знайдіть можливість анонімно повідомити в ДБР, що є такі порушення", - наголосила вона.

Є форма "анонімне повідомлення про кримінальне правопорушення". У такому разі необхідна інформація щодо конкретної особи, наявність фактичних даних про вчинення тяжкого та особливо тяжкого злочину, що можна перевірити, додала вона.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, працівники Нацполіції викрили в Запоріжжі військкома-корупціонера, який налагодив підробку офіційних документів військовозобов'язаних громадян.

  • Вас також може зацікавити:

Вимагала 10 тис доларів за довідку: на Київщині затримали голову ВЛК

"Це не сталінізм": Зеленський запропонував прирівняти корупцію до держзради на час воєнного стану

Збагатився на 14 млн гривень: на Одещині викрили заступника голови ТЦК на хабарі