Досвідчені городники поділилися секретами, як правильно зберігати врожай після того, як вже відбувся збір картоплі. Важливо знати деякі нюанси.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: Коли викопувати моркву: цю хитрість знають досвідчені городники

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Після того, як картопля на городі викопана потрібно провести додаткову роботу, щоб вона без проблем збереглася до наступного сезону. Адже врожай зазвичай складається з великих і здорових картоплин, і дрібних та пошкоджених.

Для початку треба картоплю просушити. Це необхідно здійснити одразу після того, як викопали овоч із землі.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

При цьому залишати картоплю сушиться під прямими сонячними променями не можна – бульби почнуть зеленіти через вироблення солонину і стануть непридатними для вживання в їжу.

За правилами, сушіння має здійснюватися в темному приміщенні, що добре провітрюється.

Після цього можна зайнятися сортуванням, розділивши весь зібраний урожай на велику, середню та дрібну. Треба відібрати екземпляри, на яких помітні пошкодження. А також ту картоплю, яку плануєте використовувати для посадки наступного року.

Далі можна спокійно відправляти картоплю на зберігання в льох, який до цього часу потрібно просушити та продезінфікувати.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати цибулю та часник у квартирі.

  • Вас також може зацікавити:

Коли найкраще копати картоплю у вересні: календар садівника на початок осені

Треба все зробити вчасно: як в початку вересня правильно посадити квіти у ґрунт

Чим підживити огірки, щоб збирати врожай до самих морозів: добриво може приготувати кожен