Досвідчені городники поділилися секретами, як правильно зберігати врожай після того, як вже відбувся збір картоплі. Важливо знати деякі нюанси.
Про це повідомляє "Апостроф".
Читайте також: Коли викопувати моркву: цю хитрість знають досвідчені городники
Після того, як картопля на городі викопана потрібно провести додаткову роботу, щоб вона без проблем збереглася до наступного сезону. Адже врожай зазвичай складається з великих і здорових картоплин, і дрібних та пошкоджених.
Для початку треба картоплю просушити. Це необхідно здійснити одразу після того, як викопали овоч із землі.
При цьому залишати картоплю сушиться під прямими сонячними променями не можна – бульби почнуть зеленіти через вироблення солонину і стануть непридатними для вживання в їжу.
За правилами, сушіння має здійснюватися в темному приміщенні, що добре провітрюється.
Після цього можна зайнятися сортуванням, розділивши весь зібраний урожай на велику, середню та дрібну. Треба відібрати екземпляри, на яких помітні пошкодження. А також ту картоплю, яку плануєте використовувати для посадки наступного року.
Далі можна спокійно відправляти картоплю на зберігання в льох, який до цього часу потрібно просушити та продезінфікувати.
Раніше ми розповідали, як правильно зберігати цибулю та часник у квартирі.
- Вас також може зацікавити:
Коли найкраще копати картоплю у вересні: календар садівника на початок осені
Треба все зробити вчасно: як в початку вересня правильно посадити квіти у ґрунт
Чим підживити огірки, щоб збирати врожай до самих морозів: добриво може приготувати кожен