RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

Всі новини

Повістку кинули в поштову скриньку: що буде, якщо проігнорувати такий "виклик" в ТЦК

Повістка для виклику в ТЦК, яку залишили в поштовій скриньці, не може вважатися правильним сповіщенням військовозобов'язаного.

Про це розповів адвокат компанії Nota Group Антон Марініч.

За його словами, в Україні трапляються випадки, коли військовозобов'язаному залишають повістку в поштовій скриньці. Адвокат упевнений, що таке сповіщення не можна вважати правильним.

Читайте також: В Україні беруть на військовий облік 16-річних: яка відповідальність для підлітків і до чого готуватись батькам

Маринич зазначив, що повістки військовозобов'язаним мають вручати особисто, оскільки людина ще має розписатися після її отримання. Співробітники ТЦК також можуть залишати повістки у поштових скриньках за адресою, де чоловіки вже не проживають. Тому, за словами адвоката, у такому разі відповідальності для військовозобов'язаного не передбачено.

"Тоді або орендарі, або нові домовласники повідомляють, що їм прийшли такі документи. Повістка у поштові скриньки можуть надсилати, щоб нагадати військовозобов'язаним, що у них є борг навіть без повістки в окремих випадках з'явитися в ТЦК", - продовжив фахівець.

Однак у поштові скриньки можуть надходити листи на замовлення з вимогою з'явитися на пошту і особисто забрати сповіщення. У такому разі це вважатиметься належним методом сповіщення військовозобов'язаного.

"Адже в таких випадках військкомат тоді матиме підтвердження (другий екземпляр опису та накладну з трек-номером), що документ отримала саме ця людина", - резюмував Маринич.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, що офіцер ЗСУ назвав типові порушення ТЦК під час мобілізації.

Вас може зацікавити:

Відстрочка для студентів та педагогів: у Раді запропонували нові правила мобілізації

Перевертні у ТЦК: як зупинити свавілля у військкоматах

Побили та погрожували зброєю: на Львівщині працівники ТЦК напали на цивільного, відео