RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Сили оборони мають успіх біля Новопрокопівки на Запоріжжі: звіт ISW і свіжі карти боїв

ЗСУ мають успіх на заході Запорізької області та досягли північної околиці Новопрокопівки. Українські війська також досягли успіху поблизу Іванівського, Кліщіївки, Орадівки і Зайцевого Донецької області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте: Завдають максимальної шкоди: боєць НГУ розповів, як змінилася тактика росіян на Донбасі

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Російські джерела стверджували, що російські війська здійснили наземні атаки вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 26 вересня, але не зробили жодного підтвердженого просування. В Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська не проводили штурмів на Куп’янському та Лиманському напрямках.

26 вересня Міноборони Росії заявило, що російські війська нібито відбили українські атаки поблизу Кузьминого та Діброви.

Бої у Донецькій області

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські сили продовжували наступальні дії на Бахмутському напрямку, а речник Східного угруповання військ ЗСУ капітан Ілля Євлаш заявив, що українські війська досягли успіху поблизу Іванівського, Кліщіївки, Орадівки і Зайцевого.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили п'ять контратак росіян поблизу Кліщіївки. Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський 18 вересня заявив, що під час звільнення Андріївки та Кліщіївки українські війська знищили боєздатність підрозділів 31-ї гвардійської бригади ВДВ та 83-ї гвардійської бригади ВДВ РФ.

26 вересня російські війська продовжували обмежені наступальні операції на ділянці Авдіївка – Донецьк, але не просунулися. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили російські атаки поблизу Авдіївки, на південний схід від Сіверного та біля Мар’їнки.

"Південна вісь"

Українські сили проводили наступальні операції на заході Запорізької області та, як повідомляється, просунулися 26 вересня. Російський "воєнкор" стверджував, що українські сили досягли північної околиці Новопрокопівки. Інший військовий блогер з РФ стверджував, що українські війська просунулися на північний захід від Вербового. Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун 25 вересня заявив, що російські війська продовжують мінувати та будувати укріплення в глибинній лінії оборони на Таврійському напрямку.

Нагадаємо, що російські окупанти активно використовували авіацію і артилерію фактично по всій лінії зіткнення у Луганській області.

Вас може зацікавити:

ЗСУ завдали ударів в глибокому тилу окупантів на Луганщині: в ISW розкрили подробиці

Куріння вбиває: в Луганську після "бавовни" детонує склад з боєприпасами, фото і відео

ЗСУ вдарили по складу ракетного озброєння: подробиці "бавовни" в Луганську, фото