RU  UA

ЗСУ прокладають зерновий шлях в Чорному морі: окупантам доведеться це проковтнути

Завдяки активним діям Сил оборони України, в окупантів поменшало можливостей обмежувати законне судноплавство у Чорному морі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Української добровольчої армії Сергій Братчук.

Читайте також: Ще одна країна-сусідка "подобрішала" стосовно українського зерна: який вихід пропонують

"Зараз у наших чорноморських портах на завантаженні знаходиться 5 балкерів - це близько 120 тисяч тонн агропродукції, яка піде до Європи та Африки. Раніше в море вийшли 3 балкери. Важливо розуміти, що це не перші балкери, що вийшли в море після відмови РФ від "зернової угоди". Вже кораблі з вантажами йшли, бо була проведена певна робота, щоб кораблі йшли маршрутом, заходили в порти, завантажувалися та йшли назад у пункти призначення", - зазначив Братчук.

За його словами, "бавовна", яка цвіте в Криму, також у певному сенсі сприяє тому, щоб в окупантів було менше можливостей обмежувати законне судноплавство у Чорному морі.

"Удари по системах ППО, РЛС окупантів - все це впливає на їх можливості відстежувати обстановку на морі та протидіяти кораблям. У тому числі і торговим. Також там постійно присутня авіація країн НАТО, яка стежить за обстановкою і це також впливає на настрої окупантів" , - наголосив Братчук.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що три цивільні вантажні судна - з Ізраїлю, Греції та одне з турецько-грузинською реєстрацією пройшли російську блокаду в Чорному морі і стали на якір в одному з українських зернових портів у дельті Дунаю.

Вас також може зацікавити:

Росіяни вдарили по Одеській області, у Південному потужний вибух: що відомо

Зерно спотикання: чому Україні не варто сваритися із сусідами

Може працювати і без Росії: Зеленський висловився про долю "зернового коридору"