RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні скасують заочну і вечірню форму навчання: Кабмін ухвалив рішення

В Україні мають намір позбавити права громадян на вечірній і заочний формат навчання на бакалавраті й магістратурі. Уряд підтримав відповідний законопроєкт та подав на розгляд до парламенту.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: "Йдуть дискусії": нардеп про скасування відстрочки 30-річним студентам від мобілізації

У разі, якщо закон ухвалять, то зміни торкнуться вступників вже з 2024 року. Водночас, студенти, які нині на вечірній та заочній формі навчання, зможуть закінчити його у тому ж форматі.

За словами Федорова, такі форми навчання є радянським рудиментом освіти. Тоді як дистанційне навчання показало себе ефективніше, аніж купівля дипломів й освіта "для галочки".

У Міносвіти додають, що дистанційна форма не вимагає регламентації, українці можуть самі обирати час і місце для занять у рамках графіку навчання.

У відомстві також зауважили, що річне навантаження на денній формі навчання становитиме 30–80 кредитів EKTS. Це дасть змогу самостійно вирішувати, як розподілити кількість кредитів протягом усього навчання. Зокрема, 240 кредитів можна буде засвоїти за чотири роки, по 60 кредитів на рік, як нині. Також можна обрати більше навантаження по 80 кредитів, завершити бакалаврську програму за три роки. Або навпаки - обрати менше навантаження на більший термін.

Нагадаємо, в Раді придумали, як "стимулювати" студентів йти в армію.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні відрахують частину студентів під час війни: кого і коли це торкнеться

В Україні розширять реєстр призовників: звідки ТЦК братимуть дані

Мобілізація студентів: ТЦК зробив заяву щодо вручення повісток