RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Влада затягує час? З'явились скандальні дані про майно Медведчука і Марченко

Попри арешт деяких активів, маєток Оксани Марченко у Києві, SPA-готель Медведчука "Бескід" та його закарпатська дача "Ведмежа діброва" все ще не конфісковані. Більше того, їх охороняє державна поліція охорони на користь власників.

Про це пише Bihus.Info.

Читайте також: У Медведчука знайшли яхту за 10 млн доларів: деталі розслідування

Зазначається, що столичний маєток дружини Медведчука заарештований, але досі належить Оксані Марченко і не передано до управління державою. Там також досі є поліція охорони, яка надає послуги безпеки на платній основі. Найняла поліцію охорони в маєток Марченка фізична особа Сіропіл А. М.

Уточнюється, що, швидше за все, йдеться про Олександра Миколайовича Сірополя - завгоспу Медведчука з його особистого маєтку. У телефонних книгах інших людей Олександр Сіропил підписаний як "Саша Завгосп Мед", "Саша завгосп Пуща", "Саша Керуючий Пуща", "Олександр Вишгородська 152", "Олександр Хутір Редьки Борода" тощо. Все це – назви, що вказують на розташування власного маєтку Медведчука під Києвом.

Договір із поліцією охорони Сіропіл підписав у жовтні 2022 р. До цього за охорону будинку Марченка платив її син Богдан. З сином Марченком поліція уклала договір невдовзі після повномасштабного вторгнення Росії, у березні 2022 року. Тобто, попри санкції щодо блокування всіх активів Медведчука та Марченка, їм, очевидно, вдається оплачувати послуги поліції охорони у будинку Марченка за допомогою завгоспу Медведчука.

Крім того, поліція охорони досі надає платні послуги у двох інших об'єктах Медведчука-Марченка.

SPA-готель "Бескид", розташований в урочищі Йозіфсталь на Івано-Франківщині, досі належить компанії "Укркапітал". Історично це фірма Медведчука, але він переписав її на Марченка. Готель під арештом, не конфіскований, але передано до тимчасового управління державному агентству АРМА, зараз готель не працює. А місцева поліція охорони також має договір спостереження за цим об'єктом - у готелі "Бескид" оплачується спостереження за системами тривожної сигналізації.

Поліцію охорони до готелю Медведчука найняла компанія - ТОВ "Файрікс Груп". Зовні вона не веде Медведчука. Але пояснити бажання цієї фірми оплачувати охорону готелю Медведчука можна саме тим, що він діє на користь Медведчука-Марченка. Дата укладання договору з поліцією охорони в готелі "Бескід" - липень 2022 р. - також виключає, що поліцію охорони найняли управителі від держави, адже договір укладено ще до передачі готелю до управління АРМА. Судячи з відповіді Управління поліції охорони на Івано-Франківщині, договір досі діє.

Закарпатська дача Медведчука "Ведмежа діброва" у с. Жденієво все ще належить фірмі "Спорт-Тур" Медведчука-Марченка. Вона заарештована, передана в управління АРМА, але не конфіскована, і тимчасового керівника для неї агентство ще не знайшло. Тут все ще є поліція охорони, найнята на користь власника.

До того ж, вже під час повномасштабного вторгнення Росії в поліції охорони на закарпатській дачі Медведчука продовжував діяти договір з фірмою-орендарем дачі (у відповіді поліція охорони не вказала її назву). Як випливає з реєстру нерухомого майна, а також кримінального провадження СБУ, орендарем цієї резиденції Медведчука з 2021 р. була компанія ТОВ "Кетінео-Менеджмент". Ця фірма, записана на кіпріота, проходить у справі Управління Служби безпеки в Івано-Франківській області як структура, за якою Медведчук із Марченком з 2021 р., після накладення на них українських санкцій, заводили в Україну гроші російського походження - через ймовірно фіктивні договори оренди дачі та готелю "Бескид". Таким чином, Медведчуку та Марченку вдається фінансувати послуги української поліції охорони навіть у 2023 р. - за допомогою завгоспу Медведчука та ТОВ "Файрікс груп".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала кума Віктора Медведчука - Івана Чубірка, який займався рекетом на Закарпатті.

  • Вас також може зацікавити:

В окупованому Криму помічено Віктора Медведчука: відео

Суд заарештував активи Оксани Марченко: чим володіє дружина Медведчука

Джигурда розповів, як Медведчук пропонував йому стати кандидатом у президенти України