RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Ви - ті, хто веде нас до перемоги! Командування привітало сержантів ЗСУ зі святом

Командування Об'єднаних Сил Збройних Сил України привітало військових з Днем сержанта ЗСУ. Одному з підрозділів, який виконує завдання на Київському напрямку Північної операційної зони, подарували новий пікап Ford Ranger з кулеметом.

Про це повідомило Командування ОС ЗС України на своєму офіційному каналі у Telegram.

Читайте також: Точно в ціль: Наєв показав вражаюче відео роботи сил ППО на півночі

"Озброєний кулеметом "Browning" новий пікап у складі мобільних вогневих груп батальйону, що боронять українське небо від ворожих БпЛА, на днях вже заступить на бойове чергування", - йдеться у повідомленні.

Нову машину передав командувач ОС генерал-лейтенант Сергій Наєв від волонтерів. Він наголосив, що виховання сержантів базувалося на історії козацтва, Визвольних змагань, Української повстанської армії. Сержанти України змогли повести за собою людей й зараз - під час повномасштабного російського вторгнення.

Фото: t.me/KOS_ZSU

"Сержант - це та людина, яка поруч з командиром. Я завжди опирався на сержантів, і коли був взводним, ротним, командиром батальйону. Бо це люди, які також цілодобово поруч із підлеглим особовим складом - від ранкового підйому до вечірнього відбою. В результаті такої співпраці підрозділ набуває необхідної спроможності, яка потім проявляється на полі бою і впливає на те, чи буде успіх, і чи вдасться уникнути людських втрат", - заявив Наєв.

Фото: t.me/KOS_ZSU

На своїй сторінці у Facebook генерал-лейтенант подякував українських сержантів за мужність та турботу про підпорядкований особовий склад.

"Ви - перші помічники командирів. Ви - люди, що готують і ведуть за собою воїнів уперед до нашої Перемоги. Ви - високопрофесійні, добре підготовлені командири. Ви є дуже вагомою ланкою в системі управління Збройних Сил України. Я дякую вам за мужність. Я дякую вам за турботу про підпорядкований особовий склад. Нехай Бог береже й дарує сили кожному з вас - бити ворогів і рухатися вперед!", - наголосив Наєв.

Сержанти же вважають, що якщо підрозділ є організмом, то сержанти його хребет. Вони ведуть за собою бійців. Також у Командуванні ОС пригадали відоме сержантське гасло: "Слідуй за мною, роби як я!".

"Ми не можемо вимагати від військовослужбовців виконання того, чого самі не можемо зробити. Тому постійно тренуємось, а потім ділимось своїми знаннями і вміннями з підлеглими", - зазначив штаб-сержант з позивним Коловрат.

Фото: t.me/KOS_ZSU

Фото: t.me/KOS_ZSU

Фото: t.me/KOS_ZSU

Фото: t.me/KOS_ZSU

Нагадаємо, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко назвав можливі сценарії боїв за Авдіївку.

  • Вас може зацікавити:

Контрнаступ на Запоріжжі триває: оновлені карти бойових дій

Українська ППО збила 29 "шахедів": свіжі дані про нові атаки РФ та ситуацію на передовій

Ворог придумав пастку для ЗСУ, але сам сидить у калюжі: що відбувається на фронті