RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні вшанували пам’ять жертв Голодомору: кадри з регіонів країни

Сьогодні, 25 листопада, у різних містах України та світу вшановують пам'ять жертв Голодомору.

"Апостроф" зібрав фото з жалобних акцій, які проходили під гаслом "Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо!", у різних населених пунктах за участі місцевої влади, духовенства, військових, активістів та небайдужих громадян.

Читайте: Жахливі свідчення геноциду: МВС передало Музею Голодомору унікальні документи

У Києві зранку на території Національного музею Голодомору-геноциду відбулися урочисті заходи за участі президента України Володимира Зеленського, президента Латвії та Швейцарії, представників уряду, парламенту, Сил оборони, духовенства та іноземних делегацій.

Вже ввечері на території Музею Голодомору відбулася панахида священників Української греко-католицької церкви та Православної церкви України.

Звичайні українці біля національного символу Голодоморів.

У Львові на площі Свободи відбулася загальна хвилина мовчання та екуменічна панахида за загиблими. У Кривому Розі та Кропивницькому біля меморіалу пам’яті запалили лампадки, поклали квіти, виконали гімн України та помолились. У Тернополі на театральному майдані міста священнослужителі справили поминальну панахиду за душі жертв голодного терору. У Вінниці громадяни поклали квіти до пам'ятника, вшановуючи пам'ять жертв страшної трагедії.

Акція пам'яті пройшла у Дніпрі. "Свідомий геноцид проти цілого народу, від якого саме наша область постраждала найбільше. Відомо, що від Голодомору 1932–33 років всього загинуло від 4 до 10 мільйонів українців, 70% припадає саме на Дніпропетровську область", - зазначив радник голови Дніпропетровської обласної ради Олександр Донченко.

У Рівному, Херсоні та Сумах також вшанували пам’ять українців, котрі загинули від рук московських катів в часи геноциду українського народу.

Нагадаємо, раніше ми писали про головні факти щодо геноциду українського народу.

  • Читайте також:

Окупанти знищили під Херсоном монумент жертвам Голодомору

До Дня вишиванки Музей Голодомору зробив незвичну акцію та відкрив виставку. Фоторепортаж

Європа зрозуміла: Європарламент визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу