RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Мобілізація "буксує": чому ТЦК не справляються з планом

В Україні після звільнення керівників обласних Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) та призначення бойових офіцерів плани з мобілізації виконуються ще гірше.

Про це розповів секретар Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки ВРУ Роман Костенко, пише "NV".

Читайте також: Кого мобілізують до війська у грудні: повний перелік категорій військовозобов’язаних

За його словами, виконання завдань з мобілізації не дається легко тим, хто вже має досвід бойових дій, адже це - зовсім інші речі.

"Мобілізаційна робота - це зовсім інша робота. Це не воювати, це не готувати бійців. Це взаємодія з місцевими органами самоврядування, це взаємодія з правоохоронними органами, це взаємодія з усіма підприємствами - і приватними, і державної власності", - пояснив він.

Військкоми повинні мати розуміння, як виконувати завдання, що ставляться зверху у питанні мобілізації, через це доволі складно.

"І найкращий командир бригади… Мені дуже складно уявити, що менше, ніж пів року у нього піде на те, щоб зрозуміти, як йому потрібно працювати", - наголосив нардеп.

Роман Костенко також вважає, що новопризначені військкоми ще просто бояться припуститися помилки на новому місці.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, юрист розповів, чи можна військовим перевіряти документи в громадян.

  • Вас також може зацікавити:

Тільки через ТЦК: як діють нові правила перевірки чоловіків на кордоні

Як за законом, повинні вручатися повістки: у ТЦК розсіяли 10 міфів

Загальна мобілізація в Україні: у Зеленського ініціюють зміни підходів до призову