RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Юристку Ольгу Гутовську звинувачують у шахрайстві з метою привласнення активів банків-банкрутів - ЗМІ

Юристку Ольгу Гутовську звинувачують у шахрайстві з метою привласнення за безцінь активів 21 банка-банкрута.

Про це пише УНН з посиланням на сюжет "Стоп корупції".

Так, журналісти поспілкувалися з екс-дружиною колишнього керівника банку "Фортуни", який був визнаний банкрутом і активи якого були виставлені на продаж Фондом держмайна. Вона стверджує, що активи фінустанови на аукціоні ФМДУ були розпродані за заниженою вартістю.

"Портфель з 21 збанкрутілого банку, зокрема "Фортуни", був проданий Фондом держмайна – компанії "Старт Інвестмент Ван" – лише за 3% вартості всіх кредитів та застав. Тоді як, згідно із законодавством, така вартість мала бути не нижчою 20-30%", – розповіла Олена Тищенко.

Як зазначається в матеріалі, за схемою "може стояти Ольга Гутовська – віднедавна юрист, яка у свої 16 років стала помічницею народного депутата від партії "Свобода" Олега Тягнибока. Також Гутовська значилася керівником кількох громадських організацій та підприємств, які, за висновками журналістів "Стоп корупції", мають всі ознаки фіктивності".

Ольга Гутовська, як йдеться в матеріалі з посиланням Олену Тищенко, "організувала купівлю активів збанкрутілої фінустанови через фірми-прокладки за безцінь". За її словами, цьому передувало вимагання коштів від колишніх власників, на що Гутовська отримала відмову.

"Це з самого початку була шахрайська схема, яку Гутовська і очолила, залучивши, окрім фіктивних фірм, ще й іноземні юридичні особи. Гутовська вимагала з нас 55 мільйонів доларів через ці фірми та підставні компанії. Ми відмовилися платити. Після чого вона ініціювала низку судових розглядів, які програла. Там чітко окреслився шахрайський умисел", – розповіла Олена Тищенко.

Вона додала, що звернення з ініціативою розпочати кримінальні провадження за зазначеними фактами вже направлено до правоохоронців.

Журналісти звертають увагу, що, попри відсутність доходів в декларації Гутовської, вона нібито користується авто преміум-класу, а її родичі отримали нові об'єкти рухомого та нерухомого майна.