RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Скільки військовозобов'язаних виїжджають з України кожного дня: озвучено цифри

Щодня з України виїжджає по шість тисяч чоловіків призовного віку. З них лише 150-200 осіб виїжджають як волонтери за системою "Шлях".

Про це повідомив начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ Ігор Матвійчук.

Читайте також: В чергах тисячі авто: що відбувається на кордоні з Польщею і Словаччиною

При цьому він зауважив, що серед тих хто виїжджає найбільше водіїв вантажних перевезень, супроводжуючих осіб з інвалідністю, а також самі особи з інвалідністю, багатодітних чоловіків, та тих, які виховують троє і більше дітей.

"В законодавстві не деталізовано системи контролю і можливість контролю за особою, яка супроводжує особу з інвалідністю. Тобто, одну особу з інвалідністю можуть супроводжувати в різний час різні люди на підставі акту встановлення факту догляду, який видається будь-кому; він не захищений, його можна підробити. То ж з одною особою з інвалідністю можуть виїхати кілька осіб, а перевірити, чи повернулися попередні, неможливо. Ця система потребує вдосконалення. Міністерство соціальної політики має врегулювати це питання", – зазначив Матвійчук.

Він додав, що ще більший відсоток чоловіків, які їдуть, мають довідки про непридатність до військової служби. Каже, що за такі дії законодавство не передбачає відповідальності. А найкумедніше, за його словами, що дехто навіть змінює стать у паспорті без слідів хірургічного втручання на тілі.

"Чоловік призовного віку змінив у РАГСі документи: був Антон, став Тоня. Але насправді стать він не змінював", — розповів посадовець.

Раніше ми писали про те, як ухилянт спробував виїхати за 1500 євро, відео.

  • Вас також може зацікавити:

Ухилянтів уріжуть у правах: в "Дії" може з'явитись аналог військового квитка

В Міноборони пояснили, чому повістки українцям роздають в громадських місцях

Чи відрізняється призов в містах і селах: в Раді висловились про "несправедливу мобілізацію"