RU  UA

В Україні будуть випускати озброєння західних зразків: експерт вказав на важливі моменти

В Україні під час першого етапу започаткування виробництва власного озброєння заходитимуть ті західні компанії, які займуться відновленням та капітальним ремонтом техніки, зокрема, і тієї, яка вже є на озброєнні. І лише після цього можливий запуск виробництва більш серйозного озброєння та техніки.

Про це в ефірі Апостроф TV головний редактор порталу Defence Express Олег Катков.

Читайте також: ЗСУ почали використовувати "екзотичний" варіант БМП: фото та особливості

"Коли представники влади говорять або анонсують започаткування виробництва власних озброєнь в Україні, як, наприклад, секретар РНБО Данілов, то важливо мати на увазі, що такий процес не починається із заходу в країну флагманів типу Рейнметал, які прямо зі старту почнуть виробляти у нас новітні БМП або танки Леопард. На першому етапі заходитимуть західні компанії, які займуться відновленням та капітальним ремонтом техніки, включаючи і західну, яка в нас вже є на озброєнні", - пояснив він.

За його словами, першочерговою метою є покращення логістики, щоб українським військовим не доводилося відправляти танк Леопард на ремонт до країн Балтії чи взагалі до Німеччини.

"Чи є питання, де ремонтують танки Абрамс, де ремонтують Бредлі? Такий підхід дозволить західним компаніям більше концентруватися на виробництві, що призведе до того, що нова техніка в Україну надходитиме швидше. Нехай навіть і не нова, а зі складів. Наразі видно, що в країнах НАТО спостерігається дефіцит озброєнь. Основну масу того, що могли передати, вони вже передали", - зауважив експерт.

Наступним аспектом стане виробництво озброєнь, які вже виправдали себе. Наприклад, Рейнметал виробляє БТР Фукс, який є старою розробкою, але лишається на озброєнні армії ФРН. Її модернізували, однак це машина 70-х років. Щоб почалося виробництво в Україні сучаснішого озброєння, потрібно показати здатність виробляти хоча б Фукси, якщо є бажання, щоб в країну заходили такі світові кампанії як Рейнметал або Дайнемікал Системс.

"Також не слід забувати, що західні кампанії чули про те, що, якщо говорити обережно та дипломатично, є "особливостями ведення бізнесу в Україні", - додав Олег Катков.

Нагадаємо, німецький концерн "Rheinmetall" планує розпочати виробництво бронетранспортерів "Fuchs" на спільному підприємстві з "Укроборонпромом".

  • Вас також може зацікавити:

Добре себе показала: Залужний показав, як ЗСУ використовують САУ Krab, відео

В Україну прибули американські БТР Stryker: кадри з передовою

F-16 все ближче і ближче: у Байдена зробили важливу заяву щодо винищувачів для України