RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Це дуже суттєвий внесок: генерал ЗСУ про спільні проекти ВПК України та США

Спільні проекти військово-промислового комплексу України та Сполучених Штатів велися раніше, мабуть, на початку року. Відомих було три, за програмою FrankenSAM.

Про це на каналі Апостроф TV розповів засновник Благодійного фонду "Закриємо небо України", заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006–2010 рр.) генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Читайте: Гібридне небо: як Україна разом із США створюють унікальну систему ППО

За його словами, під час цього об'єднання американські ракети інтегрують до радянських зенітно-ракетних комплексів, які стоять на озброєнні ЗСУ.

"Це були програми "Бук", "Куб" і навіть з ракетою Patriot до наших комплексів середнього радіусу дії. А зараз вже йде розмова про те, що реалізується п’ять. Якщо перші – "Бук" і "Куб" - були по цілях на малих висотах, то ці йдуть в подальшій розробці збільшення дальності", - розповів експерт.

За його словами, робота по "Буку", яка масштабується, має привести до 60 такого роду зенітних ракетних засобів.

"Це дуже суттєвий внесок. Ці зусилля, як ми бачимо, мають тенденцію до нарощування. Взагалі система протиповітряної і протиракетної оборони в цьому році досягла стратегічних результатів. І спільно з досягненнями на морі – це позитивні результати воєнної кампанії цього року. Ми бачимо це по знищенню в кінці року великої кількості російських літальних апаратів, а також їхнього корабля і катера. Досягнення на морі складається в тому, що витіснили багато в чому Чорноморський флот в Новоросійськ і інші порти і забезпечили "зерновий коридор". А Повітряні сили - ми бачимо, яким чином виконуються завдання по прикриттю території нашої держави та відповідні дії на фронті", - підкреслив Ігор Романенко.

Нагадаємо, що США та Японія планують найближчим часом домовитися щодо постачання ракет для систем Patriot у такий спосіб, аби уникнути "тертя" Токіо з Москвою.

Вас може зацікавити:

Росіяни змінили тактику повітряних атак: підступний план ворога розкрито

Чому Росія взяла паузу в ракетних ударах з моря: у ВМС описали ситуацію

"Шахеди" більше не страшні: Британія передала Україні новітню зброю