RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Росіяни видихнуться: в ГУР дали прогноз контрнаступу

Російська армія, попри масштабні плани під час зимових атак захопити незайняті частини Донецької та Луганської областей, невдовзі "видихнеться".

Таку думку висловив керівник Головного розвідувального управління (ГУР) Міністерства оборони Кирило Буданов, пише The Telegraph.

Читайте також: Чи нападе Росія на НАТО після України: експерт розставив крапки над "і"

За його словами, українські сили планують перейти у новий контрнаступ вже цієї весни.

"Ми робимо хід, ворог робить хід. Тепер черга ворога. Він (наступ, - Апостроф) закінчиться, і тоді почнеться наш", - пояснив начальник розвідки.

Також він наголосив, що російський наступ, який розпочався у листопаді минулого року, триває два з половиною місяці. Водночас, не можна назвати його результати надто суттєвими. Хоч біля Авдіївки у Донецькій області є певні поступи противника, однак це не ті масштаби, які мало за мету російське військове керівництво.

"Це не те, на що вони розраховували. Вони хотіли швидко вийти на бар’єрний рубіж по річці Чорний Жеребець у Харківській області та вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей. Як ви розумієте, навіть близько такого немає”, - зазначив він.

При цьому Буданов переконаний, що російські сили невдовзі видихнуться і не зможуть проводити наступальні операції до весни.

"Росія планувала в ході зимових атак захопити незайняті частини Донецької та Луганської областей. Однак Москва навіть не близька до досягнення цих цілей", – додав керівник ГУР.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Запорізькому напрямку по обидва боки йдуть наступальні дії. Росіяни намагаються відновити ті позиції, які вони втратили за останні місяці.

  • Вас також може зацікавити:

Мінус "Урал" і група прикордонників: РДК показав кадри свіжого рейду на Брянщину

ЗСУ ліквідували "легендарного" найманця "Вагнера": чим він відомий

Від 2 до 5 років: у США назвали два сценарії війни в Україні