RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Відомий журналіст звинуватив СБУ у стеженні: реакція не змусила на себе чекати

"Спецоперацію" зі стеження за журналістами Bihus.Info організував департамент СБУ, чиє завдання - захист державного суверенітету, територіальної цілісності та конституційного ладу в Україні.

Про це повідомив журналіст Денис Бігус.

Читайте також: Навмисно провокував військових: у Києві затримали інтернет-провокатора

"Хто становить найбільшу небезпеку нацдержавності під час війни? На думку СБУ, очевидно, журналісти", - написав Бігус.

Він розповів, що за день до вилазки Bihus.Info до заміського комплексу свій "корпоратив" там провела цікава компанія персонажів. Вони бронювали будиночки на одноразові сім-картки, приїжджали на номерах прикриття та привозили за собою величезні валізи.

"Ми отримали відеозаписи з камер готелю до того, як туди приїхали ці "гості". І розпізнали учасників трагікомедії. Можливо, в цій історії комусь вдалося б заховатись, от тільки важко сховати аж таку кількість спецслужбістів. Тож частину з них ми незабаром зустріли біля СБУ. І розпитали, для чого вони стежили за нашою командою", - зазначив журналіст.

Він додав, що 31 січня із СБУ звільнили голову Департаменту захисту національної державності Романа Семенченка. Саме напередодні виходу цього розслідування.

"Ми поспілкувались з паном Семенченком, і у телефонній розмові він не заперечив причетність ДЗНД до цієї операції", - зазначив Бігус.

У СБУ відреагували на резонансну новину та заявили, що протидія організованій наркозлочинності є одним із напрямків діяльності Служби безпеки України.

"За наявною у СБУ оперативною інформацією, серед клієнтів дилерів, через яких наркотичні речовини постачалися іншим громадянам, виявилися також, на жаль, окремі співробітники Bihus.Info. Зокрема, одна з операторів, яка фігурувала у кримінальному провадженні щодо незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Водночас Службою безпеки України відкрито кримінальне провадження згідно зі ст. 359 Кримінального кодексу України (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації). Проводяться відповідні процесуальні дії" , - йдеться у повідомленні.

Вказано, що керівництвом СБУ також прийнято відповідні кадрові рішення щодо Департаменту захисту національної державності та оптимізовано напрями його роботи.

"Вважаємо, що незалежні медіа є невід'ємною складовою сучасного демократичного суспільства і жодні дії окремих людей не можуть кидати тінь на будь-яку з редакцій та ЗМІ загалом, а усі співробітники СБУ повинні діяти виключно на забезпечення захисту національних інтересів держави й суспільства та ефективно протидіяти ворогу", - додали в СБУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ викрила зрадників на одному з підприємств в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані піймали колаборанта