RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Стеження тривало і після скандального викриття: нова заява журналістів Bihus.Info

За журналістами Bihus.Info продовжували шпигувати навіть після скандального викриття – кореспонденти фіксували невідомих осіб під час підготовки матеріалу про прослуховування команди працівниками Служби безпеки України.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявила редакторка та журналістка проєкту Bihus.Info Аліса Юрченко.

"Ми продовжували помічати шпигунів під офісом. Тобто типові топтуни, які ходили навколо офісної будівлі. Коли ми їх запитували, що вони там роблять, вони не могли чітко відповісти на питання, чого вони заблукали і просто намотують круги навколо офісу. Знову ж таки, машини з фейковими номерними знаками, все це продовжувалось. Можливо, попередні пару днів менше, але до того, поки ще не було зрозуміло, що ми точно виходимо з цим матеріалом, то було активно, так", – розповіла жінка.

Читайте також: Відомий журналіст звинуватив СБУ у стеженні: реакція не змусила на себе чекати

Коментуючи виявлені факти стеження за редакцією під час розслідування, вона вважає це грандіозним порушенням прав людини, втручанням у приватне життя та тиском на редакцію. Проте наразі ім'я замовника у редакції назвати не можуть.

Варто зазначити, що 5 лютого портал Bihus.Info оголосив, що його журналісти ідентифікували осіб, які встановили та використовували приховані камери в номерах готелю для спостереження за редакцією. Виявлені камери зафільмували відпочинок команди у готельному комплексі на Київщині наприкінці грудня 2023 року. Згідно з розслідуванням, ці особи були співробітниками Служби безпеки України.

Раніше ми писали, що СБУ викрила зрадників на одному з підприємств в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані піймали колаборанта