RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Порошок, рідина чи капсули: як обрати найкращий засіб для очищення пралки

Пральна машина значно полегшила життя кожній родині. Сучасні моделі пралок мають велику кількість інноваційних режимів. Проте така техніка потребує також ретельного догляду. Серед основних засобів догляду за пральними машинками виокремлюють порошки, рідкі засоби та капсули (таблетки).

“Апостроф” розповідає, який формат очищення – порошок, рідина чи капсули – краще обрати.

Читайте також: Як прибрати неприємний запах з холодильнику: допоможе народний засіб

Порошкоподібні засоби

Засоби для очищення пралки у вигляді гранульованого порошку допомагають підтримувати її в чистоті та ефективності, запобігаючи накопиченню вапняного нальоту, залишків інших пральних засобів, і, як наслідок, неприємного запаху.

До особливостей цього виду засобів належить простота використання. Варто лише засипати певну кількість порошку до барабану та включити звичайний режим прання. Залежно від виду порошку він може мати конкретні умови температури води чи секції, куди його краще засипати (одразу в барабан чи в спеціальний відділ для порошку). Проте варто враховувати, що порошок може не підійти для пральних машин з баком, що має емальоване покриття.

Рідкі засоби

Такі засоби для періодичної чистки пральної машини гарно усувають наліт, запобігають появі неприємного запаху, а також видаляють залишки засобів для прання. Крім того, рідкі очищувачі можуть захищати гумові та металеві деталі від пошкоджень. Проте в деяких випадках їх дія може бути делікатною та ніжною. За рахунок цього вони краще працюють з емальованими баками та не завдадуть небажаних пошкоджень.

Крім того, рідкі очищувачі будуть більш економним варіантом, тому їх на довше вистачить. Проте варто уважно вивчати умови використання, аби отримати бажаний результат.

Капсули та таблетки

Капсули та таблетки є ще одним дієвим антибактеріальним засобом очищення пральних машин. Вони мають чітку дозу для одноразового використання. Активно прибирають старий бруд та накип, що збирається всередині барабану.

Використання капсул чи таблеток є одним з найпростіших. Варто лише закинути одну штуку в барабан та обрати програму прання з високою температурою (понад 60°C). Це сприятиме кращому розчиненню вапняного нальоту та більш ефективному очищенню. Після 5-10 хвилин активного прання цикл зупиняють та залишають розчин на 35-40 хвилин в барабані, опісля знову запускають процес до повного завершення.

Це ефективний інструмент в плані економії та чіткого дозування. Проте інколи цей засіб може бути занадто агресивним (не для емальованих баків).

В будь-якому разі найкраще спочатку вивчити характеристики пральної машинки, а вже опісля підпирати відповідний засіб для очищення.

Нагадаємо, що нещодавно “Апостроф” вже розповідав, чому не слід залишати випрані речі в машинці.

  • Вас також може зацікавити:

Як зберігати пральну машину та одяг в ідеальному стані: поради досвідчених господарок

Як протерти екран телевізора без розводів: допоможе дешевий засіб

Як відмити вазу з вузьким горлечком: 6 ефективних способів