RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Досвід США важливий для України в питаннях адаптації ветеранів війни - Віталій Герсак

Українські та американські організації запустили спільний проєкт, який має на меті поліпшити якість життя ветеранів в Україні.

Про це у Фейсбук повідомила керівниця Інституту демократії та розвитку "Політа" Катерина Одарченко, яка є однією з партнерів проєкту.

Проєкт базується на адаптації досвіду Сполучених Штатів Америки у сфері ветеранської політики до українських реалій. Одарченко зазначила, що США мають багаторічний досвід у наданні медичної, психологічної, соціально-економічної підтримки ветеранам, а також у залученні громадського сектору та бізнес-партнерів до цієї сфери. Експертка додала, що в рамках проєкту буде створено робочу групу, яка працюватиме над планом дій з адаптації досвіду США до українських реалій. Також буде підготовлено аналітичний звіт для Конгресу США, в якому будуть висвітлені проблеми та перспективи ветеранів в Україні.

Одарченко висловила подяку своїм партнерам по проєкту – ГО "Вільні та вірні" та її керівнику, відомому правоохоронцю та військовослужбовцю ЗСУ Віталію Герсаку за ініціативу проєкту, а також громадським організаціям "US-Ukrainian Activists" та "Біла стрічка Україна", які забезпечили зв'язок з американськими експертами.

Фото: Катерина Одарченко, голова Інституту Демократії та Розвитку "PolitA"

Проєкт триватиме до квітня 2024, результати будуть представлені на конференції в Вашингтоні, а також на зустрічах з українськими та американськими політиками та чиновниками.

29 лютого у Києві та Вашингтоні відбулась конференція "Дієва ветеранська політика для України: міжнародний досвід та план дій".

Фото: Віталій Герсак, голова ГО "Вільні та Вірні" та один з головних організаторів

Участь у конференції взяли представник Міністерства у справах ветеранів США Принс Тейлор і представники Мінветеранів України, в тому числі заступник міністра Оксана Сивак. Від американської сторони виступили президентка TAPS Бонні Керролл, ветеран війни в Афганістані, директор Американо-Українського ветеранського мосту Джон Чунінг, керівник Tiger International Advisors, експрацівник Міноборони США Андре Холліс, керівник Sachem Head Homeowners Association Натан Вайт-Війсон тощо. Українська сторона була представлена президентом Асоціації реабілітаційного менеджменту, професоркою Ольгою Юшковською, українським військовим, генерал-майором, начальником Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України Владиславом Клочковим, народним депутатом Людмилою Буймістер, професором Володимиром Тарабарою та іншими.