RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна перейде на літній час: коли і в який бік переводимо стрілки годинників

Перехід на літній час в Україні відбувається, як правило, в останню неділю березня. У 2024 році цю маніпуляцію потрібно буде провести о 3:00, в ніч з 30 на 31 березня.

Про це пише NV.

Читайте: Все почалося з жарту: хто і як придумав перехід на "зимовий" і "літній" час

Під час переходу на літній час годинник переводять на 1 годину вперед, з 3:00 на 4:00, "підкрутив" велику хвилинну стрілку на один оборот вправо.

Сучасна техніка, серед яких стаціонарні комп'ютери, лептопи, смартфони, повинні автоматично перейти на новий час, але "аналогові" механічні годинники, електронні годинники на кшталт G-Shock та кнопкові телефони потребують ручного переведення. Фітнес-браслети та смарт-годинники також повинні "самостійно" перейти на новий час.

Після цього фактично люди спатимуть на годину менше й годинник переводять у вихідний, щоб дати можливість адаптуватися до "нових реалій".

Щоб зменшити негативний вплив адаптаційного періоду, рекомендується за кілька днів до переводу годинників лягати спати та вставати раніше, ніж зазвичай. Поступовий перехід має зробити "звикання" менш болісним та сприятиме плавному переходу на літній час без серйозних наслідків.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Україна могла відмовитися від переходу на літній час.

  • Читайте також:

Як перевести годинник в авто на інший часовий пояс

Топ-10 цікавих фактів про час, які ви не знали

Біженцям на замітку: яка різниця буде в часі між Україною та іншими країнами