RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

На черзі Пенсійний фонд: у Міноборони зробили нову заяву щодо реєстру "Оберіг"

У Міністерстві оборони розповіли про плани з приєднання до реєстру військовозобов’язаних "Оберіг" Пенсійного фонду. Стверджують, що це необхідно для розуміння навичок та досвіду роботи потенційних кандидатів на службу.

Про це розповіла заступниця голови оборонного відомства Катерина Черногоренко для видання "Мілітарний".

Читайте також: Електронний кабінет військовозобов'язаного і е-повістки: що треба знати про зміни

За її словами, завдяки цьому зможуть побачити трудовий та кар'єрний шлях військовозобов'язаного. Відомості з ПФУ дозволять побачити, де людина працювала, яку має професію та досвід. У перспективі військовозобов'язаних можна буде ефективніше залучити до армії.

"Зараз на черзі Пенсійний фонд. Це теж дуже важливо, тому що ми бачитимемо трудовий шлях або професійний шлях військовозобов'язаного, зможемо робити мобілізацію більш "смарт", зможемо робити рекрутинг тощо", - пояснила вона.

Заступниця зауважила, що система "Оберіг" запрацювала у Міністерстві оборони за кілька років до широкомасштабної війни. Її користувачами є Територіальний центр комплектування та соцпідтримки та Держприкордонслужба.

В "Оберіг" входить низка держреєстрів, які спрощують роботу з обліку військовозобов'язаних осіб та дозволять зробити запит та мобілізацію ефективнішою.

"Як це буде виглядати? По суті, це дуже схоже буде на єдиний державний портал електронних послуг "Дія", людина може уточнити по собі інформацію, актуалізувати інформацію і зрозуміти, які ж дані знаходяться по ньому або по ній в реєстрі "Оберіг", - розповіла вона.

Відомство вже інтегрувало "Оберіг" з Податковою службою, з Мін'юстом щодо держреєстру актів цивільного стану, з Державною судовою адміністрацією та з Прикордонслужбою.

Також відомство зробило обмін даними з Міграційною службою, де також можна перевірити прізвище, ім'я та по батькові громадянина. Це один із базових держреєстрів місця проживання українців. Тому наступний у списку - Пенсійний фонд.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, раніше Міноборони озвучило шість ключових пунктів щодо нового законопроєкту про мобілізацію №10449.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація 25-річних почалась: кому чекати повістку і кого не призовуть

Електронний кабінет військовозобов'язаного і е-повістки: що треба знати про зміни

Кому з обмежено придатних не треба за новим законом повторно проходити ВЛК