RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Нардеп-фронтовик вщент розніс закон про мобілізацію. Відео

Мобілізація в Україні очима депутата-фронтовика - Сергій Рудик, який перебуває на передовій з березня 2022 року, різко розкритикував український закон про мобілізацію.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Під час сесії Верховної Ради він висловив своє невдоволення "цинізмом" парламенту, особливо щодо відміни норми про демобілізацію. Рудик зазначив, що виключення із закону норми про демобілізацію є "глибокою неповагою та паскудством" стосовно захисників країни.

Читайте також: В Раді дали добро на мобілізацію засуджених: перші подробиці

Він наголосив, що за наявності значного резерву у вигляді 156 тисяч військових пенсіонерів, 150 тисяч поліцейських та десятків тисяч липових інвалідів із правоохоронних органів можна і потрібно демобілізувати тих, хто вже віддав свій обов'язок на фронті.

Нардеп-фронтовик підкреслив, що Верховна Рада має лише один парламентський день, щоб внести необхідні поправки до закону і зробити його більш адекватним. Однак він визнає, що шанси на успіх невеликі. "У нас реально є лише один парламентський день, щоб повернути відповідні виправлення з зробити з безглуздої піар-історії більш-менш адекватний закон. Але, скажемо чесно, шанси не більше 1%. Здоровий глузд здається остаточно покинутим приміщення під куполом.", — констатував Рудік.

Раніше ми писали, що чекати обмежено придатним і чи зможуть їх притягнути до відповідальності.

  • Вас може зацікавити:

Ухилянтів таки уріжуть в правах: яке покарання залишили в новому законопроєкті про мобілізацію

В яких випадках в українців заберуть авто на фронт: положення нового законопроєкту

Хто з військових зможе звільнитися з армії за новим законом про мобілізацію: повний перелік підстав

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.