RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Насуваються дощі і грози: які області Україні атакує негода 12 квітня

В п’ятницю, 12 квітня в Україні буде хмарна погода з проясненнями, проте в деякі області завітає дощ з грозами. Температура цього дня зросте до 24-26° на півдня та лише до 18-22° на заході, півночі та в центрі. Вітер північно-західний 5-10 м/с.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Читайте також: В частину України прийде справжнє літо: що чекати від погоди у п’ятницю

Передбачається, що великих дощів в Україні сьогодні не буде, короткочасні невеликі опади варто очікувати вдень лише в південних на східних областях. Температура в регіоні сягне 21-26° вдень та 10-12° вночі. Найтепліше сьогодні буде в Запорізькій та Херсонській областях з 26° тепла вдень.

Відчутну прохолоду сьогодні варто очікувати на заході, там температурні показники впадуть до 16-18° тепла вдень та 6-9° тепла вночі. Відносне тепло сьогодні матиме Ужгород – до 20° вдень та до 11° вночі.

Північні та центральні області сьогодні матимуть середні 19-22° тепла вдень, вночі в центрі – до 9-12°, а от на півночі – лише 6-8°.

Проте Український гідрометеорологічний центр попереджає про небезпечні гідрологічні явища в Україні. Зауважується, що 11-12 квітня, внаслідок утримання високих рівнів води та незначного підвищення їх на Десні вище Чернігова триватиме:

  • затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення на Десні з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області (І рівень небезпеки – жовтий);
  • на Верхньому Дніпрі (в межах країни) – затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами Сожу (за даними ДСНС) і Дніпра у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

Крім того, внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження р.Дніпро в старе природне русло, рівень води значно нижчий за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (ІІІ рівень небезпеки - коричневий).

Варто наголосити і на пожежній небезпеці. УкрГМЦ попереджає, що 12-14 квітня в Україні зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки – це не стосується Закарпатської, Волинської, Рівненської та Житомирської областей, а також Криму.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яке свято 12 квітня і що не можна робити.

  • Вас також може зацікавити:

На 12 градусів вище норми: на Київщині зафіксували нові температурні рекорди

Квітень потішить теплом і принесе грозовий "сюрприз": свіжий прогноз синоптиків до кінця тижня

Дістаємо парасольки: прогноз синоптиків на новий тиждень