RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Росіяни намагалися штурмувати на кількох напрямках і безуспішно атакували плацдарм ЗСУ на Херсонщині

Протягом минулої доби на фронті відбулося 54 бойових зіткнення, противник завдав 8 ракетних та 85 авіаційних ударів, здійснив 98 обстрілів з РСЗВ. Найбільше атак було на Новопавлівському та Бахмутському напрямках, на Херсонщині було 4 безуспішні спроби вибити ЗСУ із плацдармів на лівому березі Дніпра.

Про це йдеться в ранковому зведенні від Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Новий наступ Росії: генералам Путіна доведеться обирати між двома варіантами

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку відбито 10 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Часів Яр, Нью-Йорк, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито 8 атак в районах населених пунктів Новобахмутівка, Уманське, Новокалинове, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка та Новомихайлівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 16 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 9 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, загарбники здійснили 4 безуспішних атаки на позиції наших військ.

Разом з цим українські військові продовжують не лише захищатись, а й завдавати втрат противникові. Лише за минулу добу авіація Сил оборони завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Крім того, підрозділи ракетних військ вдарили по 5 пунктах управління та 1 складу боєприпасів ворога.

Нагадаємо, раніше в ISW назвали місто, яке можуть захопити росіяни найближчим часом.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни знищують усе: яка підступна тактика агресора на Бахмутському напрямку

Тривають жорсткі бої: в ISW проаналізували, на яких напрямках ворог намагається наступати

Росіяни активізували наступальні дії по всій лінії фронту, в ISW заявили про проблеми для ЗСУ