RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Закон про мобілізацію опубліковано: почався відлік до набрання чинності

У середу, 17 квітня, у офіційному парламентському виданні "Голос України" було опубліковано текст закону про мобілізацію, який президент України Володимир Зеленський підписав напередодні. Документ набере чинності через місяць і один день із моменту його оприлюднення.

Про це пише видання "Голос України".

Читайте також: Мобілізація по-новому: військовозобов’язаним дали час прийти в ТЦК, інакше – штраф

Нагадаємо, серед важливих нововведень: зниження призовного віку до 25 років та скасування системи строкової служби; виключення зі списку висновків ВЛК "обмежену придатність"; зміни процедури військового обліку призовників тощо.

Після введення закону в дію в усіх військовозобов'язаних буде 60 днів для уточнення особистих даних в ТЦК, ЦНАП або через електронний кабінет. У випадку неявки до ТЦК ухилянта можуть обмежити у правах, або оштрафувати.

Ця норма також стосується чоловіків, які знаходяться за кордоном. Їм також необхідно буде протягом 60 днів оновити дані, зв'язавшись з ТЦК за допомогою телефону, через електронну пошту або зареєструвавши електронний кабінет. Якщо військовозобов'язаний не виконає дану умову, йому не будуть надаватися консульські послуги.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном.

  • Вас також може зацікавити:

У Раді хочуть перекрити "лазівку для ухилянтів" в законопроєкті про мобілізацію: з’явилися деталі

Мобілізація 25-річних почалась: кому чекати повістку і кого не призовуть

В Раді зробили перший крок щодо мобілізації ув’язнених: визначено умови

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.