RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні ветеранам спростили оформлення статусу інвалідності: є два способи отримати за 30 днів

Уряд України спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім'ї загиблого Захисника і Захисниці. Їх можна отримати за 30 днів через ЦНАП або "Дію" та Єдиний державний реєстр ветеранів війни, який поки що перебуває у розробці.

Про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько в етері національного телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: Ветерани війни можуть пройти безкоштовне професійне навчання: що треба знати

"А головне нововведення – збір відсутніх документів – це обов’язок не ветерана, ветеранки чи родин загиблих, а компетентних органів", – сказав він.

Для отримання зазначених статусів достатньо лише заяви, де треба вказати дані, необхідні для його надання. Далі компетентні органи мають витребувати повний пакет документів від уповноважених органів чи посадовців.

Єдиний державний реєстр ветеранів війни наразі доопрацьовується Мінветеранів спільно з Мінцифри. Тому вже найближчим часом можна буде відправити заяву "в один клік".

На першому етапі електронна заява буде доступна для бійців сектору безпеки та оборони. Йдеться про ЗСУ, Нацгвардію, ДПСУ, Нацполіцію, СБУ та СЗР, співробітники яких отримали інвалідність внаслідок бойових дій. Також вона буде доступна для сімей загиблих Захисників і Захисниць даних категорій.

На цей час із заявою можна звернутися до ЦНАП всім категоріям, у тому числі захисникам-добровольцям з числа цивільних, волонтерам та іншим цивільним особам, які стали на захист України та отримали інвалідність через це.

Фото: mva.gov.ua

Фото: mva.gov.ua

Фото: mva.gov.ua

Фото: mva.gov.ua

Раніше ми розповідали, що робити і куди звертатись рідним у разі поранення військового.

  • Вас може зацікавити:

У ветерана, що втратив ноги, вимагали довідку про їх відсутність: прикордонники прокоментували скандал

Пільги на комуналку для ветеранів: як отримати і куди подавати документи

Як в Україні ставляться до ветеранів війни з Росією: дані опитування