RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

29 травня

Всі новини

По всій Україні можливі відключення світла: в Укренерго назвали час

Внаслідок ударів російськими окупантами по енергосистемі України у ніч проти 8 травня по всій Україні можливі відключення світла.

Про це йдеться у Telegram-каналі "Укренерго".

Зазначається, що через бойові дії та атаку зафіксовано знеструмлення у дев'яти областях. При цьому, відключення світла можливі в усіх областях України у період з 18:00 до 23:00 години. Причиною цього є дефіцит електроенергії в енергосистемі, що виник внаслідок нових пошкоджень обладнання українських електростанцій, завданих російськими ударами. Зазначається, що відключення рівномірно розподілять по всіх областях.

Читайте також: Росія атакувала енергооб'єкти у 6 областях

У компанії нагадали, що ворог уночі запустив понад 50 ракет та 20 дронів-камікадзе по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об'єктах енергетики від 22 березня.

"Пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також російські "шахеди" пошкодили обладнання одного з об’єктів "Укренерго" в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами. Наразі на пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи", - йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що Росія вдарила по трьох ТЕС.

  • Вас може зацікавити:

В Україні 7 областей потрапили під ворожі удари: фото, відео та останні дані про наслідки

Ворог б'є по Запоріжжю та "закручує гайки" на окупованих територіях

На місці прильоту гігантська вирва: фото і відео наслідків удару по Запоріжжю