RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

ЦНАПи можуть відмовити чоловікам в оновленні даних: що робити

Крім військкомату, оновити дані військовозобов'язаним від, 18 травня, можна в мобільному додатку Резерв+ і в ЦНАПах. Але іноді в Центрах надання адміністративних послуг трапляються відмови.

Про це повідомила в коментарі "РБК-Україна" директорка департаменту ЦНАП КМДА Наталія Шамрай.

Читайте також: Далекобійники почали протест через новий закон про мобілізацію: відео і всі подробиці

Чому стаються відмови в оновленні даних

Коли призовники оновлюють свої дані в ЦНАПі, система може надіслати відмову.

У цій ситуації працівники ЦНАПу знатимуть, що користувач отримав відмову. Але в той же час даних про те, чому це сталося, немає, каже Наталя Шамрай.

"Так, буває, що приходить відмова. ЦНАП на себе не перебирає функції суб'єкта надання послуги. Це означає, що ми не можемо впливати на цей процес. Тому якщо система видала відмову у видачі витягу, то зазвичай там написано, що треба робити й куди звертатися або для коректного внесення даних в систему, або ще для якихось дій", – каже Наталія Шамрай.

Якщо є відмова, то людині треба звертатись в ТЦК і СП, додає директор департаменту.

"Треба звертатись туди, бо це єдиний орган, який приймає рішення з цієї теми. І законодавство України побудовано таким чином, що при оновленні даних в ЦНАПах або в електронному кабінеті дозволено лише певні речі. Щось дозволено, а щось не дозволено. Тому законодавством визначено, що всі головні повноваження в цьому питанні залишилися саме за ТЦК", – пояснює директорка департаменту ЦНАП КМДА.

Раніше "Апостроф" писав про те, як оновити свої дані у ЦНАПі без відвідування ТЦК.

  • Вас може зацікавити:

Зеленський дозволив відправляти на фронт засуджених: що відомо

Застосунок для військовозобов'язаних "Резерв+" вже можна скачати: як оновити дані

Отримають навіть непридатні: у "Дії" з'явиться нова форма військового квитка

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.