RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

"Коханий, не бійся!": жінки знайшли спосіб "врятувати" чоловіків від мобілізації

Деякі жінки погоджуються піти на військову службу, щоб їх військовозобов’язані чоловіки отримали відстрочку від мобілізації, за умови, якщо подружжя має неповнолітню дитину — сподіваються отримати посаду в тилу, проте це не убезпечує жінок від можливості направлення на виконання завдань безпосередньо на фронті.

Про це розповіла співробітниця Адвокатської агенції "Пані в законі" на Facebook-сторінці.

Читайте також: Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Вона зауважила, що жінки знайшли спосіб, як "убезпечити своїх чоловіків" від мобілізації та лишити вдома. Як приклад співробітниця адвокатської агенції наводить ситуацію, коли жінка мала намір сама піти на військову службу за контрактом для того, щоб чоловік отримав відстрочку – зауважується, що подружжя має неповнолітню дитину.

Відповідно статті 23 ЗУ про мобілізацію, відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації можуть надати військовозобов’язаному у тому випадку, коли подружжя має "дитину (дітей) віком до 18 років і чоловіка (дружину), який (яка) проходить військову службу за одним із видів військової служби, визначених частиною шостою статті 2 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу"".

Зокрема на цьому також наголосила співробітниця "Пані в законі":

"Так, дійсно, якщо родина має неповнолітню дитину, і якщо мама або тато, не важливо, вже проходить військову службу, то другий з батьків може мати відстрочку від мобілізації, аби виховувати дитину".

У цій ситуації вона вказала, що головна мета жінки полягала у тому, щоб чоловік лишився вдома: "... аби його не мобілізували. Вона розраховує влаштуватися на паперову роботу, а чоловікові не доведеться десь бути штурмовиком". Проте немає ніякої певності, що жінка отримає "паперову" посаду в тилу, а не виконуватиме завдання безпосередньо в зоні бойових дій.


Нагадаємо, раніше ми розповідали, які зміни чекають військовозобов'язаних студентів і чи будуть обмеження по віку.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд за рідними з інвалідністю: для відстрочки у військовозобов’язаних вимагатимуть ще один документ

Мобілізація та військовий облік жінок: що змінилось з 18 травня

Отримають навіть непридатні: у "Дії" з'явиться нова форма військового квитка

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.