RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

В Україні і за кордоном: скільки військовозобов’язаних вже оновили дані в "Резерв+"

Станом на ранок 4 червня свої облікові дані у застосунку "Резерв+" оновили майже 1,4 мільйона військовозобов'язаних, призовників та резервістів – ще більше людей завантажили додаток та чекають, коли зменшиться навантаження на систему.

Про це в етері національного телемарафону розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Читайте також: Чи можна виїхати з України, показавши додаток "Резерв+" на кордоні

Він зауважив, що станом на ранок вівторка, 4 червня, свої облікові дані в застосунку "Резерв+" оновили 1 млн 371 тисяча українських військовозобов’язаних, призовників та резервістів. Серед них також 18 тисяч тих, хто проживає або перебуває за кордоном.

Кількість жінок, що вже також встигли оновити дані у додатку "Резерв+" становить близько 190 тисяч. Лазуткін наголошує, що серед осіб, що оновили дані, 164 тисячі є заброньованими, 153 тисячі – призовники, а більш як 90 тисяч мають відстрочку від призову.

З огляду на ці статистичні показники речник Міноборони наголошує на позитивній тенденції, додаючи, що більшість з тих, хто завантажив додаток, можуть очікувати, поки спаде навантаження на систему, щоб оновити дані онлайн

"Такі в нас дані на сьогоднішній ранок. Можемо спостерігати доволі високу активність людей, які застосунком "Резерв+" вже скористалися, завантажень там ще більше – можливо, люди очікують і пізніше це зроблять", - коментує він.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому деякі українці отримують статус "у розшуку".

  • Вас також може зацікавити:

Програмісти не винні: у Міноборони і ТЦК назвали причину збоїв у додатку "Резерв+"

Кого можуть оголосити в розшук за вимогою ТЦК: пояснюємо статус в "Резерв+"

Чи будуть повістки в "Резерв+": в Міноборони дали неоднозначну відповідь

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.