RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Голова комітету Ради з безпеки відповів, чи продовжуватимуть українцям строк для оновлення даних в ТЦК

Продовження терміну оновлення даних українців з 60 до 150 днів не має сенсу – як показує практика, військовозобов'язані у будь-якому разі робитимуть це в останні дні.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Завітневич в інтерв’ю виданню BBC Україна.

За його словами, це питання розглядалося неодноразово, проте, якщо у перші тижні застосунок "Резерв +" працював некоректно, зараз із цим проблем немає.

Читайте також: В оборонному комітеті Ради розповіли, коли чекати на закон про демобілізацію

"Коли ми навіть в законі прописували терміни – місяць, два чи три – то всі ми визнали, що українці, так історично сталося, в більшості підуть оновлювати дані в останній або передостанній день", - наголосив Завітневич.

Він додав, що немає значення, який термін буде встановлено: місяць, два чи три.

"Я думаю, зараз воно працює – будь ласка, ідіть оновлюйте дані. Тому що інакше це може тривати нескінченно", - резюмував голова Комітету Верховної Ради з нацбезпеки.

Раніше ми писали, що голова комітету Ради з нацбезпеки відреагував на чутки про заміну Сирського.

  • Вас може зацікавити:

В Міноборони розповіли, коли в "Резерв+" з’явиться QR-код

Залишать без грошей та водійських прав: у яких випадках карають ухилянтів

Мобілізація на 1 рік: який є варіант короткострокової служби

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.