RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

День літнього сонцестояння 2024: що треба зробити, щоб вас оминали невдачі

20 червня 2024 року настане день літнього сонцестояння - найдовший день у році, коли сонце сягає найвищої точки в небі над північною півкулею. Це не просто астрономічне явище, а й день, багатий на містику та енергетику.

Про те, що варто встигнути зробити в час літнього сонцестояння, розкаже "Апостроф".

Читайте також: Церковні свята у червні 2024: на які дати випадають великі свята

Традиційно вважається, що в день літнього сонцестояння відкривається портал до нових можливостей, а всесвіт стає більш сприятливим для здійснення бажань та втілення планів.

Однак, щоб отримати максимум від цього дня, важливо не лише знати, що можна робити, але й чого слід уникати.

Особливості літнього сонцестояння

Цей день – рідкісне астрономічне явище, адже цього року сонцестояння настане 20 червня о 23:50:20 за київським часом, що робить його одним із найпізніших за всю історію спостережень

Крім того, 20 червня 2024 року буде повне затемнення сонця, яке можна буде спостерігати в деяких частинах Північної Америки.

У день літнього сонцестояння сонячна активність досягає максимуму, що робить цей день особливо енергетично насиченим. Вважається, що в цей день можна отримати заряд натхнення, творчої енергії та життєвої сили. Це також сприятливий час для духовних практик, медитацій, ритуалів, спрямованих на саморозвиток та самопізнання.

Що варто встигнути зробити

З давніх часів літнє сонцестояння сприймався як день магії та нових можливостей. Вважається, що в цей день відкривається портал до нового енергетичного циклу, коли всесвіт стає більш сприятливим для здійснення бажань та втілення планів.

Це чудовий час для того, щоб розпочати нові проєкти, поставити перед собою амбітні цілі та зробити крок назустріч своїм мріям.

Для наших предків-слов'ян день літнього сонцестояння був одним з найважливіших свят у році, адже позначав розквіт літа, урочистість сонячної енергії та родючості. З ним пов'язували безліч ритуалів та обрядів, які мали забезпечити хороший урожай, здоров'я та щастя на весь рік. Найвідомішим святом, яке припадало на день літнього сонцестояння, був Іван Купала, що трансформувалося в християнське свято Івана Хрестителя (24 червня).

Вважається, що в цей день варто зустріти світанок, щоб надалі весь рік вас оминало лихо та складнощі. Дачники, зустрівши світанок в цей день, можуть ще й перевірити наявність роси – якщо її багато на траві, то варто очікувати на щедрий врожай.

Літнє сонцестояння - це день магії, чудес та нових можливостей. Люди вірили, що в цей день можна задобрити сонце, попросити про хороший урожай, здоров'я та щастя.

У деяких культурах день літнього сонцестояння відзначають як свято кохання та родючості.

Крім того, в день, коли, вважалося, природа розквітає у повній силі, рекомендується виїхати на природу чи прогулятись парком, насолодившись красою та спокоєм – це дозволить повернути витрачену на клопоти енергію.

Окрім цього, "Апостроф" також розповідав про головні заборони, традиції та прикмети літнього сонцестояння.

  • Вас також може зацікавити:

Коли Трійця в 2024 році: чи зміниться дата Зелених свят за новим календарем

День батька 2024: коли святкують в Україні та що можна подарувати

Русальний тиждень 2024: дата початку і головні заборони