RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Нові правила обліку: для чого потрібен штрих-код у військовому квитку

В Україні громадяни, які одержують нові військово-облікові документи, повинні мати окремий номер запису в реєстрі Оберіг, а штрих-коди стають обов'язковими лише при видачі нових документів через ТЦК та СП.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Читайте також: Мобілізація-2024: як зараз ВЛК визначає ступінь придатності

"З 16 травня 2024 року набрали чинності оновлені правила ведення військового обліку в Україні, які спрощують процес обліку та забезпечують точність і своєчасність оновлення даних. Громадяни, які отримують нові військово-облікові документи, повинні мати окремий номер запису в реєстрі Оберіг, а штрих-коди стають обов'язковими тільки при видачі нових документів через ТЦК. Новий зразок документів генерується в електронному вигляді і має однакову юридичну силу з паперовою формою. Військово-облікові документи, оформлені до 18.05.2024, залишаються дійсними", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в разі оновлення персональних даних через ТЦК, ЦНАП або Резерв+ (без видачі нового військово-облікового документа) - штрих-коди не є обов'язковими.

"Для ВПО та громадян з тимчасово окупованих територій передбачені спеціальні умови обліку. За втрату документа або порушення правил обліку передбачені штрафи", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" писав, до чого призведе зниження мобілізаційного віку в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Коли призовника можна ув’язнити за неявку в ТЦК: юрист назвав випадки

Часу залишилось мало: до якої дати підприємства мають скласти списки військовозобов'язаних

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.