RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

ISW вказав на нестачу західної зброї для нових бригад ЗСУ

Україна поступово вирішує кадрові питання та формує кілька нових бригад ЗСУ, проте затримка та нестача західного озброєння може перешкоджати питанню їх оснащення.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Своєчасна і належна західна безпекова допомога залишається вирішальним фактором, що визначає, коли і в якому масштабі українські війська зможуть перехопити ініціативу на полі бою і провести в майбутньому операційно значущі контрнаступальні операції", – йдеться у повідомленні.

В звіті згадують слова президента України Володимира Зеленського (в інтерв'ю агентству Bloomberg) про те, що українські війська мають кращі позиції з погляду живої сили, ніж кілька місяців тому, і що здатність України провести майбутню контрнаступальну операцію залежить від фактора оснащення бригад важкою технікою. Зокрема мова про бойові механізовані машини, бронетранспортери, танки і важку артилерію. Аналітики припускають, що мова про щонайменше 10 запланованих нових українських бригад.

Як передають аналітики ISW, Зеленський заявив, що військова техніка надто довго прибуває на фронт, а повільне прибуття американської допомоги у сфері безпеки ускладнює зусилля України щодо оснащення резервних бригад достатньою мірою, щоб вони могли брати участь в оборонних операціях.

"Багатомісячна затримка західної безпекової допомоги загострила проблеми з мобілізаційними зусиллями України", – підсумовують в Інституті вивчення війни.

Раніше ми також писали, що ISW на тлі наступу на Торецьк побачив зміни у підходах російського командування.