RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

6 липня

Всі новини

У Повітряних силах ЗСУ похвалилися досягненням щодо російських "Кинджалів"

У Повітряних силах ЗСУ стверджують, що вдалося перехопити всі балістичні ракети "Кинджал", запущені по Києву після отримання ЗРК Patriot з початку травня 2023 року. Йдеться про понад 20 ракет.

Про це розповів командир 96-ої зенітної ракетної бригади полковник ПС ЗСУ Сергій Яременко.

Він зазначив, що коли відбувається робота проти балістики, для бійців неважливо, "Кинджал" Х-47М це чи Іскандер-М", ракета з застосуванням С-400 чи "Циркон", випущений з "Бастіона", адже, у першу чергу, це є балістичною ціллю. Лише потім експерти на основі певних характеристик, залишків уламків ідентифікують та оголосять, яка саме була повітряна ціль. Головним є те, що всі ворожі ракети вдалося ліквідувати.

"Скажу єдине: всі “Кинджали" які були запущені по столиці України, з моменту, коли було оголошено, що зенітний ракетний комплекс Patriot заступив на бойове чергування, всі були успішно перехоплені. Жодна балістична ціль з початку травня 2023 року не досягла своєї цілі в межах столиці нашої країни. Понад 20 “Кинджалів” були запущені по Києву і всі - успішно перехоплені", - наголосив він.

Те, що Росія перестала активно обстрілювати столицю, вважає, що це не пов’язано з тим, що українцям вдається відбивати атаки. Цілком ймовірно, у неї зараз інші цілі.

"Росія, маючи наявні засоби, визначає перелік об'єктів для удару. Можливо, в цей період її цікавлять інші об'єкти. Але періодично, звичайно, важливі державні об'єкти на Київщині, теж під впливом ударів противника. Ми готові щоденно, щосекунди у будь-який час доби до таких викликів", - пояснив він.

Щодо КАБів, то найефективнішим є знищення носія керованої авіаційної бомби.

"Не буде носія – не буде керованої авіаційної бомби. Ми маємо озброєння, яке здатне це робити, але його досить мало. Нам треба озброєння, нам треба для цього зенітні керовані ракети", - додав Яременко.