RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

7 липня

Всі новини

Більше третини росіян схвалили б ядерний удар по Україні

Понад третина росіян вважають виправданим застосування Росією проти України ядерної зброї. Ядерний удар схвалили б 34%, що на 5% більше, ніж у 2019 році.

Про це свідчать дані соцопитування, проведеного у червні "Левада-центром".

10% опитаних "виразно" підтримують ядерний удар, а 24% вважають його скоріше доцільним. Проти застосування ядерної зброї висловилося 52% респондентів.

Цікаво, що думка щодо застосування ядерної зброї приблизно однакова як у молодих, так і у літніх росіян: різниця у кількості прихильників та противник лише кілька відсотків.

Як повідомляв "Апостроф", Путін після початку повномасштабного вторгнення в Україну постійно лякає Захід застосуванням ядерної зброї. Причому завжди шукає нові "червоні лінії". Спочатку він говорив, що застосує тактичну ядерну зброю, якщо Україна битиме по Кримському мосту. Потім заявив про застосування ядерки в разі, якщо Україна битиме по "новим російським регіонам". Новий напад ядерного попелу стався у кремлівського диктатора під час візиту до В'єтнаму 20 червня. Путін заявив, що розглядає можливість внесення змін до своєї ядерної доктрини у відповідь на нібито дискусії на Заході про "зниження порога для використання ядерної зброї та розробку менш потужної зброї".