RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Нардепа Пономарьова судитимуть за державну зраду

Народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа - за життя» Олександра Пономарьова судитимуть за державну зраду.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Повідомляється, що нардеп у лютому 2022 року вирушив з м. Києва до м. Бердянськ Запорізької області та перейшов на бік ворога.

"Перебуваючи на тимчасово окупованій території м. Бердянськ, він організував здійснення підприємницької діяльності підконтрольних йому підприємств. Також надавав допомогу ворогу в окупації міста", - йдеться у матеріалах справи.

Окрім того, Пономарьов з березня до листопаду 2022 року організував проведення фінансово-господарських відносин із підприємствами, які виконували замовлення РФ та незаконних органів влади у тимчасово окупованому Криму.

Він поставляв для них продукцію зі своїх підприємств з м. Бердянськ. У подальшому вони використовувалися для ремонту і будівництва автодоріг на замовлення так званої «Службы автомобильных дорог Республики Крым».

Пономарьову інкримінують вчинення державної зради та колабораційну діяльність (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Нагадаємо, 20 червня 2022 року суд заборонив діяльність політичної партії "Опозиційна платформа – За життя". Відповідний позов Мін'юсту було задоволено Восьмим апеляційним адміністративним судом. Все майно, кошти та інші активи цієї партії суд постановив передати у власність держави.