RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

"Сили оборони переважають ворога": командир батальйону "Ахіллес" про бої на Харківщині

На Харківському напрямку противник намагається тримати бойові дії на високоінтенсивній відмітці, а свої втрати постійно поповнює, залучаючи резерви. Але Сили оборони переважають ворога.

Про це командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92-ї Окремої штурмової бригади ЗСУ Юрій Федоренко розповів в етері телеканалу “Еспресо".

Він наголосив на тому, що противник зберігає наміри тримати бойові дії на високоінтенсивній відмітці та постійно поповнює втрачені потужності:

"На Харківщині противник намагається тримати бойові дії на високоінтенсивній відмітці. Ворог зазнає втрат у живій силі та техніці, але постійно поповнює їх. Залучаючи нові резерви, щоб не дати можливості Силам оборони України перехопити тактичну ініціативу".

Але, попри всі спроби росіян, Сили оборони, за словами Федоренка, на цьому напрямку переважають ворога:

"Попри резерви та можливості росіян тримати високоінтенсивні бойові дії, Сили оборони переважають ворога".

Командир батальйону "Ахіллес" зазначив, що противник не має подальших просувань у Харківській області – називає ситуацію умовно стабілізованою.

"По-перше, ситуація умовно стабілізована. Усі позиції залишаються за Силами оборони України. По-друге, ЗСУ провели заходи, і деяка кількість позицій була деокупована. Наразі ці позиції утримуються Силами оборони. Ведеться робота щодо знищення ворога. Зокрема, по військових цілях на території РФ за допомогою безпілотних систем та інших вогневих засобів. Тобто високоточною зброєю наших міжнародних партнерів. Це рішення дало можливість тримати ворога в постійній напрузі. Росіяни більше не почувають себе в безпеці за лінією державного кордону", - зауважив командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес".

Раніше ми також показували, як на Харківському напрямку українські військові вперше в історії уразили новітню російську самохідну артилерійську установку "Мальва" FPV-дроном.