RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

Всі новини

У листі Гундяєву УПЦ МП назвали «останнім бастіоном»

Представник Православної церкви України Євстратій Зоря помітив, що у листі Володимиру Гундяєву (глава РПЦ) УПЦ МП назвали "останнім бастіоном" – Зоря називає це останнім бастіоном впливу і присутності "русского міра".

Про це представник Православної церкви України написав на Facebook.

Він вказав, що патріарх Сербський Порфирій відзвітував ""дорогому брату" Гундяєву, що він теж захищає "последний бастион" єдності України з Московією". Мова про лист патріарха Сербського Порфирія, який представник Православної церкви України Євстратій Зоря також навів у коментарях.

У дописі на Facebook він вказав: "Дух листа - огидний. Зміст - красномовний. Для обох - автора і адресата - "УПЦ" є лише частиною МП і лише в цій якості має значення та цінність".

Він вказав, що обидва представники добре усвідомлюють дійсність, що "... ця Митрополія РПЦ в Україні - справді останній бастіон впливу і присутності "русского міра"".

Саме тому, як зауважує Євстратій Зоря, вони його так фанатично захищають його, "... засуджуючи законопроєкт про заборону діяльності РПЦ та інших російських (псевдо)релігійних центрів в Україні".


Варто нагадати, що нещодавно, а саме 13 липня, частина депутатів блокували трибуну, вимагаючи розглянути урядовий законопроект про унеможливлення діяльності релігійних організацій, пов’язаних з РФ, у другому читанні. Проте Рада так і не ухвалила такий закон. Документ за основу був проголосований ще у жовтні минулого року. На питання, чому депутати зволікають із забороною Української православної церкви Московського патріархату, "Апострофу" відповів начальник відділу співпраці з релігійними спільнотами Державної служби України з етнополітики та свободи совісті В’ячеслав Горшков.