RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Вже маємо 20 тисяч успішних авторизацій в "Армія+": в Міноборони розповіли про функціонал нового додатку

Представленим напередодні, 8 серпня, мобільним застосунком "Армія+" вже скористалися 20 тисяч військовослужбовців, які авторизувалися в додатку.

Про його особливості і функціонал розповіла заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами Черногоренко, запуску додатку для військових передувала велика робота щодо визначення пріоритетів і створення безпечної цифрової інфраструктури.

"Ми провели опитування і отримали 64 тисячі звернень військовослужбовців з різних родів і видів військ ЗСУ. Тому стало чітко зрозуміло, що нам потрібно рухатися у напрямку цифровізації саме рапортів військовослужбовців. Зараз у "Армії+" доступні 11 видів рапортів, які згруповані по чотирьох типам – рапорти на відпустку, на допомогу, різноманітні направлення, які можна подати за декілька хвилин.

Буквально вчора в прямому ефірі на заході з презентації цього застосунку колеги з Генерального штабу під таймінг заповнювали рапорт і це зайняло дві хвилини, що нас дуже радує.

Раніше рапорт складався письмово від руки, то його підписання залежало від часу, який мав військовослужбовець. А далі цей паперовий рапорт відправлявся чи відвозився в штаб бригади і там вже здавався. По дорозі він міг загубитися, його могли відкласти і тому подібне. Наші рапорти не губляться, Міноборони надало зручний інструмент для того, щоб і подати, і прослідкувати статус свого рапорту. Електронний рапорт має юридичний статус, як і в паперового, тому для військовослужбовців немає ніяких перешкод щодо складання рапорту і його юридичної сили", - розповіла заступниця міністра.

Черногоренко закликала військових долучатися до цифровізаційного процесу.

"Якщо якісь пункти по рапортах незрозумілі військовослужбовцям, ми зробили підказки прямо в застосунку - можна ними скористатися. Крім того, перша версія "Армія+" має ID-номер військового, завдяки якому можна подати рапорт на підпис, тому ми закликаємо командирів бригад якомога швидше запускати в своїх підрозділах цю можливість.

Я думаю, що українські військовослужбовці дуже швидко адаптують ці зміни, але ми розуміємо, що в цьому питанні багато що залежить від командирів. Але зважаючи на успішний досвід користування додатком "Резерв+", я не сумніваюся, що "Армія+" дуже швидко масштабується в ЗСУ. Доступ і дані в "Армія+" захищені, доступ до нього мають лише військовослужбовці, потужності застосунку розгорнуті в захищеній інфраструктурі, ми маємо комплексну систему захисту інформації. Тобто, він надійно захищений і ми постійно працюємо над його захистом", - додала заступниця міністра оборони.

Також Черногоренко, пояснила, чи застосунок "Армія+" є обов'язковим для встановлення і користування.

"Щодо юридичної сили цього застосунку, він є легальним, законним і обов'язковим для користування, але ми вирішили дати час нашим військовослужбовцям для трансформаційних змін і визначили певний перехідний період. Але я хочу також і звернути увагу на те, що буквально вчора на вечір ми вже мали 20 тисяч успішних авторизацій в цьому додатку.

Ми вже маємо запити від інших сил безпеки і оборони про приєднання до нашого додатка в разі успішної його роботи, тому я не сумніваюся, що до кінця року ми будемо бачити суттєве розширення", - резюмувала чиновниця.

Раніше ми писали, що в Україні з 17 липня повноцінно запрацювало електронне бронювання через портал державних послуг "Дія".